Mannen fick moraliskt dilemma att lösa på arbetsintervjun och gav ett så briljant svar att han fick jobbet.

På en arbetsintervju kan man ofta bli lite nervös och då kanske man inte säger helt genomtänkta saker. Men det hade inte den här mannen något problem med. Hans svar på det moraliska dilemmat han ställdes inför tycker i alla fall jag är helt klockrent. Jag vet inte om det här har hänt på riktigt men jag tycker att det var så smart att jag ville dela det med er så att ni också kan tänka utanför boxen om ni hamnar på en jobbig arbetsintervju.

Du färdas ensam i din bil under en vild, stormig natt. Du kör förbi en busshållplats, och du ser tre personer som väntar på bussen.

1. En äldre dam som ser ut att vara på väg att dö.
2. En gammal vän som en gång räddade ditt liv.
3. Den perfekta mannen/kvinnan som du har drömt om i hela ditt liv.

Vem av dem skulle du erbjuda att åka med, medveten om att bara en passagerare får plats i din bil?

Tänk efter innan du fortsätter läsa. Det här är ett moraliskt/etiskt dilemma som en gång faktiskt användes som en del av en anställningsintervju.

Du kan plocka upp den äldre damen eftersom hon är på väg att dö och du därför bör rädda henne först, eller så kan du ta med dig din gamla vän eftersom han en gång räddade ditt liv och detta vore den perfekta möjligheten att betala tillbaka med en gentjänst. Samtidigt kanske du aldrig kommer att hitta din drömpartner igen.

Kandidaten som blev anställd (av 200 sökande) hade inga problem med att komma fram till sitt svar. Jag älskar det här. Jag kanske faktiskt kommer att använda det själv någon gång i en intervjusituation.

Han svarade helt enkelt: ”Jag skulle ge bilnycklarna till min gamla vän och låta han ta den äldre damen till sjukhuset. Jag skulle själv stanna kvar och vänta på bussen tillsammans med mina drömmars kvinna”.

Glöm aldrig att tänka utanför boxen.

Källa: Hrtwarming

Gilla gärna för att få fler smarta historier som den här i ditt flöde.