Mannen pratar högljutt i telefonen på tåget. Då gör passageraren något som ingen var förberedd på.

Vissa pratar högt och bullrigt om sin skilsmässa i telefonen så att hela bussen hör, andra diskuterar sin senaste dejt som om personen nästan njuter av att hela tågvagnen tvingas höra på. Visst, det går att sätta in hörlurar och försöka koppla bort människor som pratar högt i mobilen, men det kan ändå vara riktigt irriterande att behöva anpassa sig bara för att vissa saknar vett och etikett. Och om man nu måste prata högt i mobilen på exempelvis ett tåg, så kan man i alla fall vara trevlig om någon ber en sänka rösten. Så var inte fallet i denna berättelse, som en privatperson delat mig sig på Tickld.com. Passageraren tröttande på sin granne och såg efter en tid bara en lösning på problemet. Jag skrattade i alla fall högt när jag läste detta, det var därför jag ville dela den med er.

Efter en lång och slitsam dag på jobbet satte jag mig på tåget hem, slog mig ned i sätet och slöt ögonen.

När tåget körde från stationen tog en man plats bredvid mig och tog upp sin telefon. Han började prata med en mycket hög röst: ”Hej älskling. Det är Erik, jag på tåget hem nu”. Jag kunde höra hela samtalet klart och tydligt.

”Ja, jag vet jag sitter på 18:30-tåget och inte 16:30-tåget, men jag fastade i ett långt möte”.
”Nej, älskling, det var inte med hon blonda tjejen från ekonomiavdelningen. Det var med chefen”.
”Nej, vännen, du är den enda för mig.”
”Ja, jag är säker, jag lovar”.

Till att börja med frågade jag honom artigt om han kunde lugna ner sig lite, men då fick jag bara ett argt och otrevligt svar tillbaka.

”Du är fri att hitta en annan plats”, fräste han åt mig.

Femton minuter gick och han pratade fortfarande väldigt högt, utan att ta någon som helst hänsyn till de andra i kupén. Jag blev så förbannad att jag lutade mig mot honom och sa in i telefonen: ”Erik, lägg på luren nu och kom tillbaka till sängen!”.

Mannen blev helt röd i ansiktet och såg förtvivlad ut. Han stängde av telefonen och sa inte ett enda ord efter det. Jag tvivlar på att han kommer att prata så högljutt i sin telefon på tåget i framtiden…

Snacka om att få lära sig den hårda vägen!