Mannen räddar äldre par från stormen – får den ultimata belöningen

Det brukar sägas att de goda handlingar som vi gör för andra alltid kommer tillbaka till oss.

Om du är beredd att sträcka ut din hand för andra så återgäldas det helt enkelt förr eller senare – och den här historien, som är baserad på en verklig händelse, är ett utmärkt exempel på hur allt i livet händer av en anledning.

Vi spolar tillbaka bandet till slutet av 1800-talet – och en omedveten hotellreceptionist kommer snart göra något som för alltid ska förändra hans liv.

En stormig natt för många år sedan klev en äldre man och hans fru in genom dörrarna på ett litet hotell i Philadelphia. Paret ville slippa undan regnet och gick fram till hotellreceptionen i hopp om att hotellet skulle kunna erbjuda skydd för natten.

”Kan du möjligtvis erbjuda oss ett rum här?” frågade den äldre mannen.

Receptionisten, en vänlig man med ett vinnande leende, tittade på paret och förklarade att det olyckligt nog var tre stora konvent i staden.

”Alla våra rum är upptagna”, sa receptionisten och fortsatte: ”Men jag kan inte skicka ut ett trevligt par som er i regnet klockan ett på natten. Kan ni möjligtvis tänka er att sova i mitt rum? Det är inte direkt en svit, men det är tillräckligt för att ni ska ha det bekvämt under natten”.

Paret tackade nej eftersom de tyckte att erbjudandet var på tok för vänligt. Men den unga hotellreceptionisten gav inte upp: ”Oroa er inte för mig, jag klarar mig bra ändå”, sa han till det äldre paret. Förvånade och djupt rörda gick paret med på att stanna över natten.

När den äldre mannen betalade notan nästa morgon sa han till receptionisten:”Du är den typ av ansvarig som borde vara chef över det bästa hotellet i hela USA. En dag kanske jag bygger ett för dig”.

Hotellreceptionisten tittade på paret och log. Sedan skrattade alla tre.

När de körde iväg var det äldre paret överens om att den hjälpsamma receptionisten verkligen var exceptionell. I en värld fylld av själviska människor var det verkligen ovanligt att hitta någon som var både vänlig och riktigt hjälpsam.

Två år gick och receptionisten hade nästan glömt bort händelsen när han plötsligt fick ett brev från den gamle mannen. Brevet påminde om den stormiga natten och innehöll en tur- och returbiljett till New York med en vädjan om att receptionisten skulle komma och besöka det äldre paret.

Den gamle mannen mötte receptionisten i New York och tog med honom till korsningen mellan Fifth Avenue och 34th Street. Sedan pekade han på en storslagen, ny byggnad – ett palats av rödaktig sten med tinnar och torn som stack upp i skyn.

”Det där”, sa den äldre mannen och fortsatte: ”Det är hotellet som jag precis har byggt och som jag vill att du ska styra över”.

”Du måste skämta”, sa den unga mannen.

”Jag kan försäkra dig om att så inte är fallet”, sa den äldre mannen med ett slugt leende.

Den äldre mannens namn var William Waldorf Astor – och det pampiga nybygget var ett lyxhotell som vi i dag känner till vid namnet Waldorf-Astoria Hotel. Den unge receptionisten, som blev hotellets första chef, var George C. Boldt.

Bildkälla: Wikipedia

Den unge mannen förutsåg aldrig de händelser som skulle bidra till att han blev chef över ett av världens mest glamourösa hotell – och det visar att vi inte ska vända ryggen till de personer som är i behov av hjälp. Dela gärna vidare om du också tycker att vi borde hjälpa våra medmänniskor här i livet!