Mannen reser land och rike runt med huset fäst vid sin cykel

Ett hus behöver inte nödvändigtvis vara en dyr investering, inte heller behöver det ha en fast plats, det har Paul Elkins bevisat. Under flera års tid har han rest landet runt på en cykel som han har fäst ett ”bärbart” hus till. Huset väger endast 27 kilo och Paul menar att där finns allt man egentligen behöver – snacka om att uppskatta de små sakerna i livet.

Det här är Paul Elkins, husägare av ett minst sagt innovativt boende. Av bland annat räfflad plast, kartong, skruvar och silvertejp har Paul byggt ett hus som går att dra med sig efter cykeln, men när man tittar in kan man inte tro sina ögon. 

Inne i Pauls hus hittar du bland annat spis, diskbänk, handfat, hyllor, ledbelysning, säng och för att lyxa till det – ett takfönster. Att han får plats med allt utan att trängas är häpnadsväckande, och Paul beskriver det som ett spännande liv fritt från förpliktelser.
– Det här visar nya möjligheter att ta sig runt, resa och att leva. Du har ingen bilförsäkring, och du behöver inte betala för hemförsäkring. Vad har du? Mat, säger Paul.

YouTube / Kirsten Dirksen

Pauls bygge har kostat honom runt 1 200 kronor, och utan utgifter har man världen framför sina fötter, menar Paul.

YouTube / Kirsten Dirksen

– För de som inte har råd med en pickup eller råd att bygga ett litet hem på en trailer är detta ett alternativ. De kan göra såhär och bara turnera runt. Jag tror att det här är ett roligt sätt att att leva för de som är äventyrliga och inte har något emot att släpa lite extra vikt, säger Paul. 

Människor som Paul visar att man kan klara sig på lite. Dela gärna om du fascinerades av berättelsen.