Mannen ser en kvinna gömma något på restaurangen – vad han viskar till kyparen lämnar alla i tårar

Ibland känns livet bara stort, oförklarligt och alldeles hopplöst. Det är just där och då som vi behöver varandra som allra mest – för att hitta stöd, tröst och ork att fortsätta när det är som allra värst.

Det är lite det som den här historien handlar om. En man satt ensam på en restaurang när han plötsligt fick syn på en främmande kvinna som uppenbart hade det tufft – men när andra kanske inte hade brytt sig så bestämde han sig för att på något sätt försöka inge lite hopp.

Berättelsen träffade mig verkligen rakt i hjärtat och är en tydlig påminnelse om hur lite det kostar att göra någon annans dag. Läs, reflektera och sprid gärna vidare budskapet till dina nära och kära!

Jag satt i baren på en lokal restaurang, åt lunch och tog ett avbrott från den dagliga vardagslunken medan jag tänkte på hur svårt jag hade haft det på sistone och hur trött jag var på vad jag gjorde.

Jag äger en trädgårdsfirma och kände aldrig att jag gjorde skillnad i människors liv.

Medan jag satt där och tyckte synd om mig själv klev en söt tjej i 25-årsåldern in på restaurangen och satte sig i ett bås för att vänta på sin vän.

Det tog inte lång tid innan jag såg att hon försökte hålla sig gömd från andra människors blickar.

Mitt hjärta sjönk.

Man kunde se att hon höll på att tappa håret och att hon, vid en så ung ålder, gick på cellgiftsbehandling.

Jag satt där och iakttog när hon försökte hålla sig lugn och hon hade det tufft. Jag led för henne, föreställde mig hur det måste vara att gå igenom något sådant och då kände jag ändå igen lite av hennes smärta.

Ni förstår, jag begravde min fru, mitt livs kärlek, för bara några år sedan och såg henne sakta tyna bort.

Jag behövde få fram ett budskap om hopp till den här tjejen, men hur? Vad kunde jag göra?

Då slog det mig!

Jag ropade till mig hennes servitör och förklarade att jag ville betala lunchen för tjejen och hennes kompis. Jag sa också till servitören att hon inte kunde säga att det var från mig, det behövde vara anonymt.

Sedan gav jag henne en lapp som hon kunde lämna till tjejen när hon förklarade att notan redan var betalad.

På lappen hade jag skrivit:

”I dag tyckte någon att du var vacker, i dag tyckte någon att ditt leende glittrade av spänning, i dag tyckte någon att dina ögon lyste upp hela världen, i dag brydde sig någon och ville att du skulle veta det. Njut av resten av dagen, vackra unga kvinna!”

Ungefär 15 minuter senare frågade den unga tjejen om notan och jag såg när hon fick förklarat för sig att allt redan var betalt.

Hon frågade varför? Vem? Av vilken anledning?

Servitören räckte bara över lappen och sa att gentlemannen som gjort det hade gått, för att hålla mig anonym.

Jag tittade när hon sakta läste lappen. Hennes ögon fylldes av tårar, för bara ett ögonblick, och sedan kom ett leende! Ett stort, vackert, hoppfullt leende!

Hon lyste upp hela rummet och satte sig sedan rakt utan att bry sig om vem som såg henne.

Hennes vän strålade också, inte på grund av vad som precis hade hänt utan för att hennes väninna kände sig vacker igen.

Det är inte hur vi ser ut eller vad vi har, det är inte våra hus eller hur många bilar vi har, inte heller hur mycket pengar vi kan tjäna. Nej, det är det inte.

Ni förstår, allt handlar om hur mycket vi bryr oss och vad vi gör, även om det handlar om att någon får känna sig vacker bara för ett ögonblick.

Ja, lunchen kostade bara några kronor men den underbara delen är att magin var helt gratis.

Det kostar inte mycket, men ger så mycket tillbaka. Dela vidare till nära och kära om du tycker att mannen gjorde rätt!