Mannen skäller ut och förnedrar den autistiska föraren. Då gör chefen något som nu hyllas av tusentals på nätet.

Att skälla ut eller förnedra någon bara på grund av hur denne ser ut eller är som person kan jag aldrig någonsin acceptera. Det kunde inte heller den här chefen göra när han fick höra vad hans anställda upplevt när han bara försökte göra sitt jobb. Historien utspelade sig i Alaska, USA, förra året och återberättades sedan på Facebook av restaurangens chef. När han hade postat inlägget på nätet fick han ett enormt gensvar från människor som läste vad han berättade. Den har idag gillats över 32 000 gånger och har delats vidare nära 8 000 gånger. Och det är inte svårt att förstå varför när man läser hur den här chefen löst situationen…

Jag har funderat på det här i flera dagar nu: borde jag skriva det här inlägget och HUR borde jag skriva det här inlägget?

I helgen fick vi ett klagomål på ett av våra leveransbud. Kunden inte bara klagade, han röt och svor. Han informerade oss om att vår förare var en idiot som jobbade drogpåverkad och han var GALEN över detta.

Han fick lugnt förklarat för sig att nej, den här föraren var inte drogpåverkad, inte heller dricker han, han är autistisk och har ett lättare talfel. Kunden kallade personen i telefonen för en lögnare, hade ytterligare några väl valda ord att säga och la sen på luren.

När vårt bud kom tillbaka kom han in på mitt kontor lite omskakad då kunden hade varit väldigt arg (han hade blandat ihop påsarna med mat, men hade snabbt hämtat rätt beställning från sin bil, misstag händer hela tiden i affärslivet och när vi gör fel gör vi vårt bästa för att åtgärda problemet direkt…) , detta hade inte lugnat mannen… han hade läxat upp vårt bud och hade sedan kallat honom för något jag inte ens vill nämna.

Det är inte första gången jag fått en kommentar om denna anställda, men i normala fall, så fort jag förklarar, är de alltid VÄLDIGT förstående över att hans beteende haft en förklaring.

Föraren har jobbat för oss i två år. Han är en seriös universitetsstudent, har en otroligt nyfiken personlighet, ett underbart sinne för humor och en fenomenal arbetsmoral!

Man kan tro att år 2015 borde majoriteten av befolkningen ha lärt sig eller åtminstone hört talas om autism. Jag inser att det finns en stor del av befolkningen som är nöjd med att vara oinformerad och okunnig, men det ger dem inte rätt att ta sin ignorans och använda den för att skälla ut två av mina anställda!

Därför har vi sparkat den här kunden. Den adressen, det namnet och telefonnumret är numera taggat med meddelandet ”LEVERERA INTE HIT OCH ACCEPTERA INTE NÅGRA BESTÄLLNINGAR”.

…och kommer inte den här kunden bli förvånad i framtiden när han inser att hans ”idiotiska” leveransbud från för länge sedan nu blivit fysiker, mikrobiolog eller ingenjör som har möjlighet att göra en upptäckt som skulle kunna rädda hans sorgliga själ.

Jag bara säger det.
Tack allihopa för att ni lät mig skälla av mig här.

This has been pondered for days now: should I write this post and HOW should I write this post? Over the weekend we…

Publicerat av Little Italy Restaurante den 10 november 2015

Klicka gärna på dela om du håller med om att chefen gjorde rätt!