MC-knuttarna kör urnan 300 mil – för att Jonathan ska kunna bli begravd nära sin familj

Jonathan Turner som var marinsoldat hade varit sju vändor i Irak och Afghanistan för att tjäna sitt land, och även om krig är fruktansvärt så är alla människor värda ett fint slut.

Jonathan dog bara 41 år gammal efter skador han fått i strid ett år tidigare.

WikimediaCommons

Patriot Guard Riders (PGR) är ett motorcykelgäng som vill se till att alla som tjänat sitt land får ett värdigt avslut. Oavsett om du varit polis, ambulansförare, brandman eller soldat så ser PGR till att du får en fin begravning.

Dessutom fyller de gärna ut platserna i kyrkan om det inte är så många där.

När Jonathan dog i Kalifornien, USA var det ingen i hans familj som kunde komma till hans hemstad för begravningen, då insåg PGR att de var tvungna att ställa upp. Ingen människa ska behöva skickas hem på posten till sin familj.

Jonathan behövde fraktas över 300 mil så det var en stor uppgift för PGR att lösa. På bara några dagar lyckades de organisera sig och över 100 MC-killar var involverade i transporten.

En grupp körde Jonathans kremerade kvarlevor till nästan grupp där man respektfullt lämnade över askan och körde vidare för att upprepa proceduren enda tills han kommit fram till sin familj.

”Det värmer i hjärtat” säger Annie Glanton, Jonathans mamma till Fox 5 Atlanta. ”Jag vet att han var älskad av massor av människor”.

Visst är det fint att se när människor ställer upp för varandra i vått och torrt.

Här kan du se en video på hur det gick till:

Dela gärna denna historia med dina nära och kära om du också tycker att det var fantastisk gjort av MC-gänget.