När jag förstår varför ingen kör bilen han färdas i kan jag inte låta bli att dra på smilbanden.

Här kommer en berättelse som har cirkulerat på nätet i flera år, men jag tycker den är så pass bra att jag ville dela den med er. Den är garanterat påhittad men sista raden får mig att dra på smilbanden varje gång jag läser den. En man befinner sig ute i en storm och försöker desperat att få lift. Plötsligt dyker en bil upp och han hoppar in. Men det som händer sen är det ingen som hade räknat med…

En ung man vid namn Jakob var ute och liftade längs vägen en väldigt mörk kväll mitt under en kraftig storm. Han stod där länge i blåsten och hoppades att det skulle dyka upp någon som ville plocka upp honom. Men tiden gick och ingen bil kom. Stormen var dessutom så kraftig att han knappt kunde se sina egna händer när han höll upp dem framför sig.

Men så plötsligt anade han en bil genom det piskande regnet som långsamt kom mot honom och sedan stannade. Jakob som var desperat efter att komma i skydd undan stormen öppnade dörren och hoppade in omedelbart utan att se efter vem som körde. Precis när han smällde igen dörren bakom sig insåg han att det inte satt någon på förarplatsen och bilen var heller inte igång!

Men bilen började ändå röra på sig igen. Jakob stirrade ut genom vindrutan och såg hur en skarp kurva dök upp längre fram på vägen. Han blev givetvis skräckslagen och började i panik att be för sitt liv.

Då, precis innan kurvan dök en hand upp från ingenstans och sträckte sig in genom rutan, vred på ratten och fick bilens hjul att vrida sig. Jakob var vid det här laget paralyserad av skräck och noterade hur handen dök upp varenda gång bilen närmade sig en kurva. Efter en stunds färd fick Jakob syn på en pub lite längre ner på vägen så han tog mod till sig och kastade sig ur bilen och sprang till puben.

Dyngsur av regnet och med andan i halsen rusade han in på baren och beställde omedelbart två shots med tequila. Han började sedan berätta för alla gäster om skräckresan han precis hade upplevt. Det blev alldeles tyst i lokalen när de insåg att han grät och var lätt berusad.

Ungefär 15 minuter senare kom två män in på puben. Även de var dyngsura och andfådda. De tittade runt i lokalen och fick se Jakob vid bardisken. Då sa den ena mannen till den andra: ”Titta där Bengt, där är idioten som hoppade in i bilen medan vi knuffade den.”

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.