Pappan ger sin 3-åriga dotter en tuff utmaning. Hennes underbara replik kan lära oss alla vad riktig kärlek är.

Den här underbara historien har snurrat runt på nätet ett tag och varje gång jag läser den så hugger det till i mitt hjärta, även om jag inte vet helt säkert om den är sann. Den handlar om en tjej som pratar med sin pappa och undrar om hon någonsin fått honom att gråta. Då berättar han en historia från hennes barndom, en historia som verkligen visar vad riktig kärlek är för någonting. Jag tycker att den här berättelsen innehåller så mycket visdom och inspiration att jag bara ville dela den med er. Du får gärna göra samma sak när du läst klart för att hjälpa till att sprida det här kärleksbudskapet vidare.

Jag frågade min pappa om jag någonsin fått honom att gråta inför mig då jag inte hade något minne av att ha sett honom gråta någon gång.

Han svarade: ”En gång.”

Sedan berättade han om en gång när jag var tre år gammal och han hade lagt ut en penna, en krona och någon typ av leksak framför mig. Han ville nämligen se vilken grej jag skulle välja.

Jag har hört att många kineser brukar göra så, då det visar vad du värderar högst i livet när du växer upp. Pennan står till exempel för intelligens, pengar för ja, pengar och leksaker för det roliga i livet. Han hade gjort detta för att han var nyfiken och uttråkad.

Han var hur som helst intresserad av att se vilken sak jag skulle välja. Han berättade att jag bara satt där och stirrade på sakerna. Han satt mitt emot mig och väntade tålmodigt.

Enligt min pappa kröp jag fram mot sakerna medan han höll andan. Jag knuffade sedan undan allt annat och kröp rätt in i hans armar. Han hade inte insett att han också var ett av valen jag kunde göra. Och det var första och enda gången jag fick honom att gråta.

För mig står den här berättelsen för riktig kärlek och därför ville jag dela den med er. Om du håller med så får du gärna dela detta vidare för att sprida det här kärleksbudskapet vidare.