Pappan hittar en hemlig lapp från sin döda dotter. 5 år senare får 6-åringens sista önskan hela samhället att sluta samman.

Den här berättelsen är baserad på en sann händelse, men har justerat något i efterhand, men den är så pass fin att jag ville dela den med er. Det är verkligen inspirerande hur en liten flicka kan bidra till något så stort – även efter att hon har gått bort. Historien visar verkligen vilka fantastiska saker vi människor kan åstadkomma – om vi bara lyssnar på varandra och ser möjligheter istället för hinder. Den här flickan förtjänar verkligen att hyllas för vad hon startade och att fler får reda på vilken stor gärning hon har gjort. Berättelsen visar verkligen att vi kan klara av allt om kärleken finns.

”En flicka stod bredvid en liten kyrka eftersom hon hade blivit nekad för att ”det var för mycket folk”.

– Jag får inte gå i söndagsskola, snyftade hon när en präst gick förbi.

När han såg hennes sjaskiga kläder förstod han anledningen till att hon inte hade blivit insläppt så han tog hennes hand och gick in med henne i kyrkan och gav henne en plats i söndagsskolan. Barnet var så glad att de hade hittat en plats åt henne och när hon gick och la sig på kvällen tänkte hon på alla barn som inte har någonstans att ta vägen.

Två år senare, hittades flickan död i en av områdets nedgångna hus, endast 6 år gammal. Hennes föräldrar bad prästen, som hade gjort plats för henne i skolan, att ta hand om hennes begravning.

När man flyttade på kroppen hittade man en sliten röd väska som såg ut som om man hade tagit den från en papperskorg.

Inuti låg 25 kronor och en lapp skrivet av ett barn som mamma och pappa fick läsa: ”De här pengarna ska hjälpa till att bygga den lilla kyrkan större så fler barn kan gå till söndagsskolan.”

pixabay

I två år hade hon sparat ihop det hon kunde.

När prästen sedan fick läsa lappen fylldes hans ögon med tårar och han förstod direkt vad han måste göra. Han tog med sig lappen tillbaka till predikstolen och berättade om den lilla flickan och hennes osjälviska agerande och om hennes kärlek och hennes hängivenhet.

Han utmanade alla andra präster att samla in tillräckligt mycket pengar för att de skulle kunna bygga en större kyrka.

Men historien stannar inte där.

En tidning fick reda på vad som hänt och publicerade det. En välbärgad man som var fastighetsägare erbjöd kyrkan att köpa en stor bit land.

När kyrkan sa att de inte hade råd att köpa landet så sa han att de kunde få köpa tomten för 25 kronor.

Kyrkans medlemmar gjorde stora donationer. Det kom in pengar från alla delar av landet. Inom 5 år hade flickans lilla gåva utökat till närmare 1,5 miljoner kronor vilket var en enorm summa vid den tiden (början av 1900-talet).

Om du någonsin åker till Philadelphia i USA så ta dig till Temple Baptist Church. Den har en kapacitet att klara av 3 300 personer samtidigt. Passa även på att besöka universitet Temple där tusentals studenter går i skola.

Baptist_temple_postcard
Wikipedia

Ta även en titt på sjukhuset i närheten och på en byggnad som är till för söndagsskola. Skolan har byggts för att inga barn i området ska behöva känna sig utanför.

I ett av rummen finns en bild på en söt liten flicka, vars 25 kronor, har gjort ett djupt intryck på historien. Bredvid henne hänger ett porträtt av prästen.”

Den här berättelsen visar verkligen att uttrycket ”ingen kan göra alla, men alla kan göra något” stämmer så otroligt bra. Den här lilla flickans handling inspirerade ett helt samhälle till att sluta samman. Dela gärna vidare så att fler kan lära sig av den här inspirerande och fina historien!