Pappan städar tonårsdotterns bil – då hittar han brevet som får honom att stelna

Tänk dig att du städar en bil åt en anhörig och plötsligt hittar ett suspekt brev i ett handskfack. Skulle du bli nyfiken? Jag vet att jag skulle bli det. Vem har lagt brevet där, och när? 

När Kevin Dukes dotter fyllde 16 skulle han överraska henne med en bil. När han gick igenom bilen hittade han dock något han verkligen inte var beredd på. 

Då bilen Kevin Duke köpt till sin dotter var begagnad ville han kontrollera så att den var i gott skick när han skulle överlämna den. Han kontrollerade den först utvändigt, sedan gick han igenom insidan, och det var då han upptäckte det märkliga. 

I ett fack han kollat flera gånger tidigare låg ett kuvert adresserat till bilens nya ägare. ”Viktig info på insidan”, stod det på kuvertet. 

Facebook/Kevin Duke

Kevin öppnade brevet och förvånades över dess innehåll. Här är några av raderna han fick läsa: 

”Till personen som får den här bilen. 
Jag vill bara att du ska veta vilket speciellt fordon du får. Den här bilen har tillhört min mamma. Hon gick bort den 25 februari 2015, tillsammans med min sexåriga dotter och min moster. Den sista gången min mamma körde den här bilen var samma dag som hon lämnade oss.

Hon och min dotter hade åkt ut för att shoppa och klippa sig. Den här bilen kommer med massor av speciella minnen för mig. Mitt hem och allt inuti det är borta, den här bilen är allt jag har kvar som jag kan röra vid. Det blev strul med pappersarbetet vilket gjorde att bilen inte blev avbetald på försäkringen.

Det är väldigt känslosamt att jag förlorat min familj, mitt hem, och nu den sista länk jag har till min mamma och mitt barn. Jag är inte arg på dig. Jag hoppas att det här blir den bästa bil du någonsin ägt. Jag hoppas att de håller i över 100 år till.”

Brevet fortsätter, där avsändaren berättar att hon velat behålla bilen men inte har råd på grund av begravningskostnaderna för de förlorade familjemedlemmarna. I brevets slutskede önskar den förre ägaren den nya all lycka.

Facebook/Kevin Duke

”Så nu när det är din, snälla kom ihåg att det inte bara är en bil, det är ett minne. Den här bilen med alla sina egenheter är den sista biten av min familj. Var snäll mot den”.

När Kevin läst det långa brevet blev han helt tagen. Han kände empati för den förre bilägaren och bestämde sig för att lämna tillbaka bilen, men först måste han hitta en annan bil som födelsedagspresent åt dottern. 

Kevin blev så berörd av brevet att han postade det på Facebook, där det delats över 1 000 gånger. ”Jag ska inte ljuga, jag fällde några tårar”, skriver Kevin. 

Minnen och associationer kan ingen ta ifrån oss, och många gånger sitter de i saker vi har eller har haft. Dela gärna om du också har saker som du förknippar med fina minnen eller personer du tycker om.