Pensionärens svar när servitrisen försöker få henne att betala ett högre pris är helt briljant.

Man ska aldrig underskatta äldre människor, oavsett vad. En del cyniska och småaktiga människor tror att pensionärer är lättpåverkade, tröga och går att lura i vad som helst, men verkligheten är en annan. Ett bra exempel på detta är denna lilla historia, som jag läste för någon månad sedan men kom att tänka på nu. Jag har ingen aning om den här hämtad från verkligheten eller inte, men det är själva poängen som jag gillar. Det här äldre paret bestämde sig för att äta sin frukost ute på ett kafé, men servritrisen var allt annat än serviceinriktad… Pensionärernas lösning fick i alla fall mig att dra på smilbanden. Läs maken berätta nedan:

Vi åkte för att äta frukost på ett kafé där det fanns ett specialerbjudande för pensionärer/seniorer. Frukostpaketet var två ägg, bacon, råraka och en toast för 35 kronor.

”Låter bra”, sa min fru. ”Men jag vill inte ha äggen”.

”Okej, sa servitrisen.
”Men då kostar det 70 kronor, eftersom du beställer från den separata matsedeln, varnade hon.

”Menar du att jag ska behöva betala mer bara för att jag inte vill ha äggen”, frågade min fru och tittade förvånat på tjejen i kassan.

”Det stämmer! Det är så det är”, förklarade servitrisen irriterat.

”Äh, då tar jag väl frukosterbjudandet ändå”, sa min fru.

”Och hur vill du ha dina ägg”, frågade servitrisen.

”Råa och med skalet skalet kvar”, svarade min fru.

Och sedan tog hon med sig de två äggen hem och bakade en kaka. Hon är inte så dum, min fru 😉

Man ska aldrig bråka eller underskatta våra äldre, de har varit med ett tag och vet hur saker och ting fungerar. Dela gärna med dig av berättelsen om du gillade den här gummans smarta och kvicktänkta lösning! 🙂