Pensionär anmäler pågående inbrott men polisen har inte tid – då tar han saken i egna händer

Ibland har polisen mycket att göra, det är förståeligt. Men när främlingar bryter sig in för att stjäla från ens hem så skulle det kännas tryggt att veta att polisen skickar någon till platsen när man ringer. Tyvärr fick mannen i den här berättelsen ingen hjälp när han kastade sig på telefonen vid ett inbrott, då alla polisbilar var upptagna. Han valde då att ta saken i egna händer.

Om berättelsen är sann eller inte är oklart, men vad vi kan konstatera är att idén är ett genidrag, och något att tänka på om polisen inte skulle ”ha tid”.

”Tyvärr, men alla våra bilar är upptagna. Lås dina dörrar och gå in så kommer någon förbi så fort vi har tid.”, fick pensionären till svar när han ringde polisen och berättade att tjuvar brutit sig in i hans garage.

Svaret var bara att acceptera, men mannen kunde inte bara stå och se på när han visste att tjuvarna länsade hans garage, så han fick en idé, och ringde polisen igen.

”Hej, jag ringde er för några sekunder sen angående ett inbrott i mitt garage. Jag ville bara säga att ni inte behöver oroa er över detta för jag har precis skjutit ner dem”, sa han och slängde på telefonen.

Det tog några få minuter, sedan var huset omringat av polisbilar, helikoptrar, en insatsstyrka och ambulanser. Mannens kommentar: ”Och jag som trodde att ni inte hade några bilar lediga…”.

Smart va? Visst, man kanske inte behöver ta i så som mannen gjorde, men man kan inte förneka att det var listigt för att få polisen att stoppa rånarna. Dela gärna om du tror att andra kommer att gilla vad den äldre mannen gjorde.

Berättelser