Pojken försöker att skicka brev till sin döde pappa – då tar främlingen ett snabbt beslut

När Stuart McColl hittar ett brev skrivet till ett barns döde pappa går hans hjärta i tusen bitar. När han läser orden ”Jag är säker på att du vet att jag bor i fosterfamilj eftersom att mamma är sjuk”, bestämmer han sig – han ska hitta pojken som skrev brevet för att göra något stort för honom. 

För en vecka sedan när Stuart McColl var ute och gick i hemlandet Scotland fick han se en ballong på ett fält. Fäst vid ballongen satt ett brev som Stuart inte kunde låta bli att läsa. Vad han inte var beredd på var att brevet skulle beröra honom på djupet. 

På pappret stod följande:

”Hej pappa!

Jag skriver bara ett brev för att berätta lite nyheter och att jag saknar dig! Jag är säker på att du vet att jag bor i fosterfamilj eftersom mamma är sjuk, och mitt öra är inflammerat.

Imorgon åker vi.

Jag saknar verkligen skolan och dig. Jag vet att du är i himlen, men mår du bra?

Och juste, innan jag går: Här är min dröm och önskelista inför jul.

Min dröm är att du, min pappa, ska lägga ett brev under kudden.
Min önskelista: nya skor, Astros, rebound-nät, ny fotboll, Real Madrid-tröja och en Rubiks kub.

Hej då pappa, jag älskar dig.”

Efter att Stuart läst brevet började han att skaka. Han kände att han ville göra något för den här pojken som har förlorat så mycket. 
– Det var för sorgligt för att ignorera. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare, men det här är en sådan tragisk historia så det vore fantastiskt att kunna hjälpa den här personen som har en sådan jobbig tid, säger Stuart till The Sun

 
Facebook/Stuart McColl

Stuart bestämde sig för att försöka hitta pojken som förlorat sin pappa, för att åtminstone ge honom de saker han önskar sig i jul. Genom att dela berättelsen om brevet på Facebook har han fått flera att involvera sig i att hitta pojken, och många är villiga att donera flera gåvor. Kampanjen har nu fått stor spridning på nätet.
– Det är verkligen en dröm att hitta personen som skrev det här, säger Stuart. 

Genom att sprida brevet på Facebook är det större chans att pojken hittas. Dela gärna om du blev berörd av Stuarts initiativ.