Pojken kliver gråtandes på bussen – när orsaken avslöjas agerar busschauffören omedelbart

I en värld som ter sig allt mörkare – där vi dagligen tar del av nyheter om våld och misär – blir det än viktigare att lyfta de goda exemplen. Hjältar som visar att det finns hopp om mänskligheten – och står för det vi alla innerst inne hoppas: Att kärleken alltid kommer att segra.

Därför måste vi prata om den 52-årige busschauffören John Lunceford.

När en liten pojke klev på hans buss, gråtandes och till synes otröstlig, visste John direkt att han behövde sträcka ut en hand. Det första han noterade var hur pojkens nakna händer och öron var illröda på grund av kylan utomhus. Så, John gick till pojken efter att han satt sig ner, och gav honom sina handskar för att värma sig.

”Jag satte på honom mina handskar och sa till honom att allting kommer bli bra”, säger John till Kennewick School Districts Facebooksida.

Shutterstock

Men det var inte heller det enda som John gjorde för pojken vars föräldrar varken hade råd med mössa eller handskar. Efter att ha lämnat av honom och alla de andra barnen vid skolan bestämde han sig för att göra det, som i hans värld, var det enda rätta.

Den 52-årige busschauffören åkte raka vägen till en klädaffär och köpte ett tiotal handskar och mössor. Dessa åkte han sedan raka vägen med till skolan för att lämna till den frusne pojken – och andra elever som kanske var i samma situation.

”Jag är själv morfar och ingen vill ju se ett barn lida på det där sättet”, berättar han för skolans Facebooksida.

bussen
Facebook

Den lille pojken och hans föräldrar blev naturligtvis överlycklig av gesten. Det blev också skolan, som direkt bestämde sig för att hylla sin busschaufför på Facebook. Där har historien spridits som löpeld och nästan 15 000 personer har valt att dela vidare historien om en busshaufför som gör världen till en varmare plats.

Shutterstock

52-årige John gjorde något som för honom var en mycket liten insats, men det har glatt tusen och åter tusen människor. Det visar verkligen kraften i att hjälpa medmänniskor som har det svårt – och att en god gest alltid belönar sig själv.

Nu gör vi som tiotusentals andra och hyllar en busschaufför med ett hjärta av guld!