Polisen hjälper en 81-årig dam att hitta hem på ett helt fantastiskt sätt.

Alla som har blivit berörda av demens på ett eller annat sätt vet hur svårt det är med till och med de allra vardagligaste sakerna. Det finns få saker som är så sorgliga som att se en älskad långsamt glömma bort vem man är när sjudomen fortskrider…. Ett annat stort bekymmer med demens är att tappa bort sig. När minnet sviker är det svårt att veta var man är även om man har bott i samma område hela sitt liv. Så var fallet för en 81-årig kvinna gick vilse i Charles County i Maryland i USA. När kvinnan skulle ta sin vanliga morgon promenad kom hon inte tillbaka och hennes dotter larmade polisen. Ett stort sökpådrag drog igång och både mannar och hundpatruller skickades ut för att hitta kvinnan. Tiden är avgörande i sånna här situationer, det gäller att agera direkt. Som tur var kunde kvinnan hittas efter bara 40 minuter i en närliggande skog. Förvirrad och något tagen men annars helt oskadd. Men det är den medmänskliga gesten som en polis, Morrison, gjorde nu som har fått den här historien att spridas som en löpeld på internet. Istället för att snabbt och enkelt packa ihop gumman och köra henne tillbaka till hemmet som kanske många andra skulle ha gjort, så fattade konstapel Morrison den äldre kvinnas hand och erbjöd lugn och tröst åt en förvirrad själ och avdramatiserade hela situationen. istället för att hämta hem kvinnan tog de helt enkelt en promenad. Den vackra bilden på händelsen lade Charles County polisen upp på sin Facebooksida och den har fått 50 000 delningar.  Läs också polisens egna ord om mötet längre ner.

81

”Först verkade hon förvirrad av att det plötsligt dök upp poliser i skogsbrynet och hon frågade om vi också var ute och tog en promenad.

Poliserna svarade lugnt ”Ja”, det var trots allt en vacker dag. Då slappande kvinnan av lite mer och berättade att hon hade gått vilse på vägen.

”Inga problem” svarade Morrison och tog henne försiktigt i handen och tillsammans med de andra konstaplarna promenerade de tillbaka till damens hus. Längs vägen så små pratade poliserna med damen för att få henne att känna sig säker.”

”När de frågade vad som var nyckeln till ett lång och friskt liv så svarade hon ”Ät ordentligt och håll dig aktiv.”

En STOR eloge till Morrison och de andra poliserna. Våra äldre förtjänar att behandlas med respekt.

Dela gärna den här artikeln vidare för att uppmuntra andra att vara lyhörda mot människor som är dementa.