Polisen stoppar fem äldre damer på motorvägen. När jag hör anledningen går det inte att sluta skratta! Klockrent.

Den här briljanta historien jag läst en gång förut, men då glömde jag att dela mig av den. Men nu känner jag att det är dags att ni alla andra också får höra den, för jag skrattar högt varje gång jag läser den. Det hela börjar med att en polisman stannar en äldre dam, anledningen är att hon för alldeles för långsamt. Jag vet inte om detta har hänt på riktigt och jag har läst den i lite olika versioner. Hur som helst, jag tycker den är riktigt klockren och därför ville jag sprida den vidare till er andra! Jag tror ni kommer gilla den gamla damens svar.  

Polismannen satt i sin bil intill motorvägen för att upptäcka fortkörare, när han såg en bil som puttrade fram i 22 km/h.
”Den här föraren är ju minst lika farlig som en fortkörare!” tänkte han för sig själv samtidigt som han satte igång blåljusen och kallade in bilen åt sidan.

När han gick mot bilen såg han att det satt fem äldre damer i den. Två satt i framsätet och tre i baksätet. Deras ansikten var likbleka och ögonen stod rakt ut. Föraren, uppenbart förvirrad, sa till polisen: ”Herrn, jag förstår inte, jag körde exakt enligt hastighetsbegränsningen. Vad är det som står på?”

”Frun,” svarade polisen, ”Du körde inte för fort, men du ska veta att det kan vara farligt för andra förare när du kör så pass långsamt.

”Långsammare än hastighetsbegränsningen?” frågade damen i förarsätet. ”Nej, jag körde exakt efter hastigheten, 22 km/h!”.

Polismannen försökte nu hålla sig för skratt, och förklarade för kvinnan att ”22” var vägnumret, E22, och inte hastighetsbegränsningen. Damen log generat, och tackade sedan polisen för att han påpekade hennes misstag.

”Innan jag låter dig fortsätta vidare måste jag bara fråga… Är alla i bilen okej? Damerna i baksätet ser rejält omskakade ut och dom inte sagt ett ljud sedan jag stannade er,” sade polisen.

”Åh, de kommer vara okej om någon minut. Vi svängde precis av från väg 152.”

Källa