Hon sålde sin nya bil till vrakpris. När hon förklarar varför kan jag inte sluta skratta.

Jag har en förkärlek för historier där jag inte vet vad som ska komma. Historier som överraskar och ger mig ett leende på läpparna. Den här historien ger mig just det. Jag vet inte var den kommer ifrån eller om den ens är sann, men ett gott skratt förlänger livet, inte sant? Den påminner oss också om att en kvinnas list övergår mannens förstånd.  

En ung man hade precis fått sitt första jobb och flyttat till en egen lägenhet. Han hade haft körkort ett par år, men aldrig ägt en egen bil. Han var väldigt bilintresserad, så med jobb och fast inkomst kunde han nu äntligen köpa sin alldeles egna bil. I veckor sökte han efter en bil som var både prisvärd och fräsch. Han ringde kompisar, kollade annonser i tidningar och gick till bilaffärer. Men han hittade inte vad han sökte och började känna sig en aning uppgiven. Han tänkte såklart att det fanns en massa på nätet, men att konkurrensen där var alldeles för tuff och utbudet för stort.
”Men rätt vad det är så kanske man har tur”, tänkte den unge mannen för sig själv.

Han hittade en hel del, men ingenting som var riktigt prisvärt. Men av en slump klickade han en in på en annons med en väldigt fräsch bil – till vrakpris. Han kunde knappt tro sina ögon.

Där fanns en annons för en nästan ny Porsche, i perfekt skick. Priset? 400 kr. Han var helt säker på att det stod fel. För även om bilen kostat 40 000 kronor så hade det varit ett fynd. Så han tog snabbt upp telefonen och slog telefonnumret till kvinnan som sålde bilen. Han förväntade sig ett negativt svar.
– Hej, jag undrar om den här Porschen som är till salu. Är priset verkligen 400 kronor? sa mannen.
Kvinnan svarade lugnt.
– Hej, ja det är min Porsche som är till salu. Och priset stämmer. Den står här i garaget. Det är bara att komma hit och kolla på den.

Mannen visste knappt hur han skulle bete sig. Men han lugnade ner sig och svarade att han kommer över i eftermiddag och tar en titt på bilen.

Han skrev upp adressen, kollade vilken buss han skulle ta, men var fortfarande osäker på om han drömde. När dag blivit eftermiddag gav han sig iväg. Väl framme vid huset knackade han på dörren och en äldre kvinna öppnade. Hon visade honom vägen till garaget där Porschen stod.

Till mannens förvåning var det ingen bluff. Där stod en fantastiskt vacker Porsche, och precis som annonsen lovat var den nästan som ny. Han frågade lite försiktigt om man fick testköra den. ”Självklart”, svarade kvinnan och gav honom nycklarna.

Och Porschen gick som en dröm! När de kom tillbaka till huset tog han fram plånboken och betalade det överenskomna priset på 400 kronor. Kvinnan gav honom registreringsbevis och lite andra papper som behövdes. Bilen var hans.

Veckorna gick och den unge mannen njöt i fulla drag av Porschen han fyndat. Han visade upp den för föräldrarna, kompisarna och arbetskamrater. Alla chockades över priset. Trots att han själv visste att allt gått rätt till gnagde tanken på köpet dagligen. Varför sålde hon Porschen för ett galet lågt pris? Han krävde ett svar från kvinnan.

Han åkte hem till henne och knackade på. Hon öppnade, och han frågade. Kvinnan svarade med ett leende på läpparna:
– Min man lämnade mig för en mycket yngre kvinna, hans sekreterare. Det enda han lämnade efter sig var en lapp med instruktioner om att jag skulle sälja huset och bilen – och skicka pengarna till honom.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.