Restaurangen förbjuder mamman att hjälpa kvinnan i knipa. Anledningen? Det här ger mig hopp om världen.

I bland kan världen kännas hård och kall, men då och då stöter man på en människa eller händelse som ger en lite hopp om att vi kanske är på rätt väg trots allt. Den här berättelsen som Lisa delat med sig av på sin Facebook-sida är precis en sådan ljusglimt i tillvaron. Tillsammans med sin familj var Lisa på restaurang då hon såg hur en kvinna vid bordet bredvid inte kunde betala sin nota. När hon försökte ta på sig betalningen i kvinnans ställe nekades hon av personalen. Men när hon förstod varför kände sig Lisa tvungen att dela med sig av historien, för att uppmärksamma restaurangens agerande. Genom att sprida detta kanske vi kan få fler att visa sig från sin mest medmänskliga sida lite oftare!

”Vi tog barnen för att äta middag på Pizza Express. I restaurangen satt en vänlig kvinna vid bordet bredvid oss och åt ensam. Det var tydligt att hon hade särskilda behov. När hon senare skulle betala sin nota, så nekades hennes betalkort.

Servitrisen sa till henne på ett vänligt sätt att det fanns ett problem, men att hon skulle kalla på sin chef för hjälp. Min man ryckte genast in och meddelade servitrisen att vi ville betala för hennes middag.

Efter en liten stund kom dock chefen och förklarade till kvinnan att hon dessvärre inte kunde använda sitt bankkort, men att hon inte skulle oroa sig, för att Pizza Express tillåter restaurangen att ge bort två kostnadsfria måltider varje månad. Han meddelade därefter att de mer än gärna, skulle vilja tillämpa en av dessa måltider genom att bjuda henne på hennes middag.

Hon var extremt tacksam och bad om ursäkt att hon inte kunde betala för sig. Jag och min man var lättade över att restaurangen hade löst situationen på ett så smidigt sätt och behandlat henne med ett så trevligt bemötande!

Efteråt kom chefen till vårt bord. Han sa att efter att vi visat en så stor generositet, ville han erbjuda oss den andra fria måltiden restaurangen kunde ge bort. Vi blev totalt överraskade!

Jag har aldrig hört talas om någon restaurangkedja som agerat på ett så generöst sätt! Vi blev helt tagna, och hjälpte sedan den vänliga kvinnan att komma hem, varefter vi tackade restaurangen och åkte hem själva.

Jag tycker att Pizza Express, och särskilt chefen av Surbiton-kedjan, förtjänar en enorm klapp på axeln! Jag sa till restaurangchefen att min yngre son har särskilda behov och att jag blev riktigt imponerad hur restaurangen hanterade detta fall.

Jag lovade att dela denna historia på sociala medier – så här är den!”

We took the kids for dinner at Pizza Express. There was a very friendly lady dining alone at the next table who clearly…

Posted by Lisa Wilks on Friday, February 12, 2016

Blev du lika inspirerad av den här fina historien som jag? Dela den gärna vidare!