Servitören hade aldrig väntat sig det den här kunden lämnar på bordet.

Jag har läst en del liknande historier genom åren och fylls alltid med en sådan enorm värme när jag ser hur fina människor kan vara mot varandra. Men det jag gillade bäst med den här historien är det mannen säger i slutet. Bara för att vi kommit vidare i livet och kanske är mer framgångsrika än vad vi anser oss varit tidigare får vi aldrig glömma vårt ursprung. Berättelse postades ursprungligen på Facebook och är vad jag förstår det sann, men det är givetvis ingenting jag kan svära på till 100%. Men oavsett det tycker jag att alla borde läsa det här för det är sannerligen något vi alla borde ha med oss.

Såhär var det. Servicen ikväll var verkligen värdelös. Det tog 20 minuter att få lite vatten, 40 minuter innan förrätten kom och över en och en halv timme för vår huvudrätt. Alla som satt runtomkring oss drev med restaurangen och hur dålig servicen var. Och ja, den var rätt usel. Men det var uppenbart att den egentliga anledningen var att det var för lite personal, inte att det var fel på servitören.

Han sprang verkligen runt som en dåre och uppträdde aldrig otrevligt vid något av borden. Vid ett tillfälle räknade vi efter och upptäckte att han servade 12 bord plus baren alldeles själv. Mer än vad någon människa kan klara av!

När jag satt där och tittade på hur han sprang fram och tillbaka och bad om ursäkt för förseningen sa jag till min kompis Steven: ”Wow, så här brukade vi också ha det. Att servera. Jag saknar det inte ett dugg och jag gillade aldrig jobbet. Jag gjorde det bara för dricksen.”

Jag och Steve enades om att det skulle kännas bra att göra den här killen glad då han antagligen inte skulle få speciellt mycket dricks på grund av den långsamma servicen. Vi lämnade restaurangen innan han såg det här och jag postar inte det här för att få en klapp på axeln. Jag delar bara det här som en vänskaplig påminnelse för att vi ska försöka att se hela situationen innan vi dömer någon. Och kom alltid ihåg var du kommer ifrån.

Här kan du läsa hela originalinlägget.

Oavsett hur långt du kommit i livet, glöm aldrig ditt ursprung. Det är vad som gjort dig till den du är idag. Dela gärna det här vidare om du håller med!

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.