Servitrisens svar när den rika kvinnan hånar henne är helt perfekt.

Bland det värsta jag vet är när människor behandlar andra illa och ännu mer upprörd blir jag när man gör det enbart på grund av förutfattade meningar om en annan människa. Speciellt om man gör det med anledning av den andra personens eventuellt dåliga ekonomiska situation. Därför blev jag väldigt arg på kvinnan i den här berättelsen när jag började att läsa den, men när jag kom till slutet fick jag i stället ett leende på läpparna. Jag vet inte om det här verkligen hänt på riktigt, men den här tjejen kan verkligen ge svar på tal och det hon säger visar att vi aldrig någonsin ska döma våra medmänniskor.

Jag arbetar på en restaurang i ett område där väldigt många rika och förmögna människor bor. En dag är jag inne på en väldigt lyxig frisörsalong i närheten av restaurangen där jag jobbar när jag får syn på en av stammisarna från mitt jobb sitta i en stol.

Jag: Hej fru Karlsson, vad trevligt att se dig här.

Kvinnan: Men va… Är inte du min servitris från restaurangen runt hörnet?

Jag: Jo det stämmer. Hur mår du idag?

Kvinnan: Jag visste inte att personer som du släpptes in här.

Jag: Ursäkta?

Samtidigt kommer min frisörska för att visa mig till min plats.

Kvinnan till min frisörska: Hjärtat, visste du att den här tjejen är en servitris? Är du riktigt säker på att hon har råd att betala för sin styling? Du kanske borde kontrollera detta innan du börjar klippa henne.

Frisörskan: Frun, den här tjejen har varit min kund i två år och är väldigt pålitlig.

Kvinnan: Åh herregud, vilket slöseri med pengar. Fattiga flickor som du borde inte slösa sina pengar på sånahär ställen. Har du inte barn att ta hand om eller liknande?

Nu lyssnar alla som befinner sig i salongen på samtalet och en obekväm tystnad har uppstått.

Jag: Jag är ledsen fru Karlsson, men jag arbetar faktiskt bara på restaurangen för att jag inte gillar att vara oproduktiv. Du förstår, jag studerar nämligen på landets bästa universitet. Jag läser för att blir en medicintekniker, ett yrke som du kanske vet är det näst bäst betalda yrket man kan ha just nu. Och eftersom att det verkar vara så viktigt för dig har jag det ganska bra ekonomiskt! Och även om jag var en fattig servitris, som du så vänligt föreslog, är människor fria att göra vad de vill med de pengar de arbetat så hårt för att tjäna. Din make kommer dessutom in på restaurangen två gånger i veckan och dricker kaffe och klagar över dig. Så ärligt talat frun är jag väldigt, väldigt ledsen för din skull.

Jag håller med tjejen om varje ord. Den här kvinnan fick förhoppningsvis sig en rejäl läxa!

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.