Sjuksköterskans klockrena svar får hela nätet att jubla.

För mig är det än självklarhet att alla människor på den jord vi går runt på får se ut exakt hur de vill. Alltid oavsett. Precis som många andra hade kvinnan i den här berättelsen färgat hår och piercingar. Inget konstigt med det, för oss som inte är trångsynta. Men när sjuksköterskan med det färgglada håret var och handlade tyckte en kassörska att det var på plats att ifrågasätta hur hon såg ut kopplat till hennes yrke som sjuksköterska. 

Efteråt svarade sjuksköterska på ”kritiken” i ett uppmärksammat inlägg på Facebook som har hyllats av tiotusentals personer. Läs hennes inlägg här nedanför. 

 

 

 

Efter jobbet så åkte jag till affären för att köpa några saker. När jag betalade så kollade kassörska på min namnskylt och sa: ”Så vad gör du där?”

Jag svarade: ”Jag är sjuksköterska.”

Hon fortsatte: ”Jag är förvånad över att de låter dig jobba så där. Vad tycker dina patienter om ditt hår?”

Hon gick sedan vidare med att fråga den äldre damen bakom mig i kön: ”Vad tycker du om hennes hår?”

Den snälla äldre damen sa: ”Inget ont mot dig gumman, men det är inte min stil.”

Sen fortsatte kassörskan med att säga att de inte fick se ut så där när hon jobbade med snabbmat, och att hon var chockad över att jag som sjuksköterska fick se ut så.

Här är mina tankar om allt. Jag kan inte komma ihåg någon gång som min hårfärg har förhindrat mig att rädda livet på någon av mina patienter. Mina tatueringar har aldrig stoppat dem från att hålla min hand när de de ligger livrädda och gråter för att alzheimer har tagit kontroll över deras tankar. Mina öronpiercingar har aldrig stört när jag har lyssnat på deras minnen om bättre dagar eller när jag hört på deras sista önskningar. Min piercing i tungan har aldrig stoppat mig när jag stöttar någon som precis har fått en diagnos, eller när jag tröstat en familj som sörjer.

Så, snälla förklara för mig hur mitt utseende, hopparat med min positiva inställning, stora hjärta och leende, har gjort mig olämplig som sjuksköterska och göra mitt jobb!

 

 

 

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.