Stormförälskade tvingas tonåringarna isär – 74 år senare ser han 10 siffror på en lapp och tar en vild chansning

De lärda må tvista huruvida ödet finns eller inte. Personligen har jag varit med om ett flertal saker som får mig att tro på ödet; att någonting större än oss själva styr våra vägar här i livet. Huruvida ödet var involverat när Ed Sellers hittade ett mycket speciellt telefonnummer i sin uråldriga telefonbok låter jag vara osagt. Men det tåls att diskuteras…

Hon var 15 och han var 14. De blev störtförälskade i skolan – och kände att detta var på riktigt. Katie och Ed började redan där och då planera för en framtid tillsammans. Men de var unga, naiva och oerfarna. Ja, det tyckte i alla fall deras föräldrar. 

På grund av barnens ålder tilläts de inte gå ut med varandra, och allt umgänge skulle ske i närheten av föräldrar. Deras kärlek fick inte blomma, utan skulle i stället tryckas ner och göras omöjlig.

paret
Youtube

På grund av restriktionerna växte Katie och Ed isär. Föräldrarnas stränga attityd till deras kärlek gjorde att kärleken vissnade. Ja, i alla fall där och då. Både Katie och Ed gick vidare i livet och levde lyckliga liv. Båda två gifte sig och fick både barn och barnbarn.

paret1
Youtube

Men trots deras lyckliga liv isär var den där tonårsromansen någonting som hela tiden gnagde i bakhuvudet. När Katie blev änka och när Ed några år senare blev änkling växte den där tanken i bakhuvudet till någonting än större. Ed hittade Katies nummer i en telefonbok. På ålderns höst kände han ”varför inte?”, och tog en vild chansning.

”De hade inte sett varandra på mer än 70 år. Men de träffades och klickade direkt. Först var det vänskap, men vänskapen växte till en känsla av att de aldrig någonsin varit ifrån varandra”, säger Katies barnbarn Stefanie till ABC News.

paret3
Youtube

Efter sex månader bestämde sig paret, 89 och 88 år gamla, att göra slag i saken. Ed friade – och Katie sa ”ja”. Den 16:e juli 2017 klädde de sig i sina finaste kläder för att uppfylla drömmen de haft som tonåringar. Vid vigseln närvarade över 50 familjemedlemmar, och frammde vid altaret hade paret dessutom bilder på sina bortgågna kärlekar från livet utan varandra. Som en hyllning och påminnelse om att man faktiskt kan uppleva sitt livs kärlek mer än en gång.

”Han var gift i 67 år och hon i 54 år. Det är en livstid tillsammans med deras makar. De vill inte ersätta dem, de är bara lyckliga över att ha en partner under deras sista tid i livet”, berättar Katies barnbarn Stefanie för ABC News.

paret4
Youtube

Bilderna från det stora bröllopet lämnar inte ett öga torrt. Det kan du uppleva i spelaren här nedanför.

Denna hjärtevärmande historia om Katie Smith och Ed Sellers får mitt hjärta att dunka lite extra hårt. Kände du det också? Dela då vidare på knappen här nedanför så att fler får ta del av detta! Om en delning värmer någons hjärta i dag, så är det värt det.