Svenskt bryggeri hyllar brittiske hjälten som slogs mot terroristerna – nu får han en egen ölsort

Roy Larner heter den brittiske hjälten som satt på en bar när tre terrorister plötsligt steg in och hotade gästerna vid London Bridge-attackerna.

Då tog han fram nävarna och skrek: ”Fuck you, I’m Millwall!”. De gick till attack mot honom. 

– Jag klev fram mot dem, och skrek: ”Fuck you! Jag är Millwall”, säger han till The Sun.

– Jag skrek tillbaka mot dem, jag tänkte bara att jag måste jävlas med de här svinen.

Mamman har berättat för brittisk press att hon är stolt över sin son som hyllats över hela världen efter sin hjältegärning som räddade liv. 

Många vill att han ska hyllas med hedersutmärkelsen George Cross. Men nu har åtminstone ett svenskt bryggeri gjort slag i saken, skriver Independent

Stockholmsbaserade Frequency Beer Works, som grundades av bland andra In Flames-sångaren Anders Fridén, har gjort en egen öl i Roys ära. 

Det är en pale ale med femprocentig alkoholvolym. 

Namnet? Klockrena ”F**ck you, I’m Millwall”. 

– En vän till mig är Millwall-supporter och bor i London. Han skickade en länk med en artikel om Roy och jag tänkte att hans mod var fantastiskt, säger David Mortimer på Frequency Beer Works till Southwark News

– När jag läste tänkte jag att han är fantastisk. Att han gjorde någonting väldigt speciellt. Så jag pratade med de andra på bryggeriet och vi tänkte att vi kunde skänka lite pengar till Just Giving-insamlingen (som samlar in pengar till Roy, reds anm.). Men så tänkte vi att det vore roligare om vi kunde berätta för hela världen om hans historia. Det känns som en sån där berättelse som man vill prata om eftersom det är magiskt. Och sen är det också ett bra namn på en öl. 

Allt överskott för ”F**k you, I’m Millwall”-ölen går till Just Giving-insamlingen. 

Det är ännu oklart vad Roy tycker om hyllningen, men vi gissar att han nog är nöjd. 

Skål! Dela för att hylla denna hjälte ännu en gång! Det förtjänar han.

Publicerad av Newsner, gilla gärna