Syster letar efter försvunnen bror i 2 dagar – hittar kraschad bil i ravin

Systern letar efter sin försvunne bror i 2 dygn – plötsligt hittar hon bilvraket och allt tar en oanad vändning

Vad skulle du göra om någon i din familj var i fara? De flesta känner nog igen sig i att familjen är något av det viktigaste man har, och det är få saker man inte skulle göra för att hjälpa dem. För mig vore det en självklarhet att ställa upp om någon i min familj behövde mig. Vilket är precis vad Tasha Goforth gjorde.

Något som hade kunnat bli en riktig tragedi, fick nämligen plötsligt en helt annan vändning – när en beslutsam syster vägrade ge upp hoppet om sin försvunne bror.

 

Posted by Joe Rightmire on Wednesday, 5 April 2017

 

21-åriga Joe Rightmire hade varit försvunnen i 2 dygn och i Daily Mail kunde man läsa att han senast setts den 4 augusti. Han hade varit ute med några vänner den kvällen, men efteråt kom Joe aldrig hem. Han blev anmäld försvunnen av sina vänner och de försökte förgäves att ta reda på vad som hänt via sociala medier.

Men det var en person som bestämde sig för att åka ut och leta efter Joe på egen hand.

Systern vägrade ge upp

Tasha Goforth, Joe’s syster, var fast besluten om att hitta sin bror. Och det skulle visa sig att hennes envisa sökande var helt avgörande – och det som räddade Joe’s liv.

Efter att Tasha kört runt och letat efter sin bror i 2 dygn, gjorde hon plötsligt en oväntad upptäckt. I botten av en ravin låg en kraschad pickup. När hon fick se bilen började hennes blod pumpa hårt, var det kanske hennes bror som låg i vraket?

Och det visade sig att hennes farhågor stämde.

Posted by Idaho Falls Fire Department on Tuesday, 7 August 2018

När Joe Rightmire hade kört hemåt den lördagskvällen, hade 21-åringen kraschat och kastats ut ur bilen med halva kroppen. Fastklämd under bilens tyngd hade han varit oförmögen att skaffa hjälp, och man kan rätt säkert säga att om systern Tasha inte hade hittat honom – hade han aldrig överlevt.

Enligt Daily Mail var Joe vid medvetande när han hittades, rätt otroligt med tanke på hans skador och att han varit ensam där ute i två hela dygn.

Posted by Idaho Falls Fire Department on Tuesday, 7 August 2018

Tack vare systerns beslutsamhet och hjälteinsatser från Idaho Falls brandkår och Bonneville County poliskår, kunde 21-åriga Joe komma loss från bilvraket och han flögs till Sjukhuset i Östra Idaho.

Posted by Idaho Falls Fire Department on Tuesday, 7 August 2018

Men det var ingen enkel uppgift – brandkåren berättade för Daily Mail att bilens tyngd och platsen gjorde arbetet extra svårt. De lyckades till sist få 21-åringen ut ur ravinen genom att placera uppblåsbara kuddar under bilen. På så sätt kunde de få upp pickupen i luften och Joe kunde komma loss.

Man har ännu inte hört något mer från Joe eller hans familj. Men det råder knappast några tvivel om att han är lyckligt lottad över att ha en sån hängiven syster, nu hoppas man att allt går bra för familjen och att Joe återhämtar sig snart.

Also got some jack

Posted by Joe Rightmire on Tuesday, 17 January 2017

Det här är vad jag kallar riktig syskonkärlek – dela om du också har ett syskon som du skulle göra allt för.