Tonårskillarna mobbar kassörskan till tårar. Vad mamman gör då? Det här är guld.

Även om jag personligen aldrig brukar ha några problem med att umgås med ungdomar i grupp så har jag fått höra av flera mina vänner som arbetar som fritidsledare att de ibland tvingas handskas med riktigt uppkäftiga och störiga ungdomar som sannerligen verkar ha rejäla attitydsproblem. Den beror givetvis på brister i deras uppfostran och det är väl egentligen föräldrarna som ska anklagas för hur deras barn beter sig. I den här historien, hämtad från den sociala nyhetssidan Reddit, händer just det. Ett gäng stökiga tonårskillar ger sig på en kassörska med elaka ord och kommentarer, men då griper plötsligt en annan gäst in och hämtar dit pojkarnas mamma. Och då blir det plötsligt riktigt tufft för de här grabbarna…  

Jag tappade det helt på en Subway-restaurang för ett tag sen. Den restaurang jag besöker ligger inne i en skejt-arena och den här dagen var den full av pubertala tonårspojkar som trodde att det var en god idé att behandla folk som skit för att visa att de var riktiga tuffingar.

En tjej bakom disken hade nära till tårar och den andra kvinnan i kassan försökte stå upp mot ett gäng 13-åringar.

Det var en massa ”Din j*vla idiot, jag beställde för f*n inte någon majonnäs!”, ”Är du blind?! För h*lvete, den är inte tillräckligt varm!” och ”När jag får ett jobb kommer jag att tjäna mycket mer än dig!”

Bara ett urval av det jag fick höra. Så jag gick ut i lobbyn i skejt-arenan, hittade en kvinna i närheten och frågade henne om hon var med ”killarna på Subway” vilket hon var så jag bad henne att följa efter mig.

Killarnas ansiktsuttryck när hon släppte ut sitt raseri efter att ha lyssnat på dem var helt fantastiskt. Hon tvingade pojkarna att betala för sin mat, en pojke fick inte ens avsluta sin beställning (”Slå in den som den är och så får han betala fullpris i alla fall!”) och från vad jag förstod, när hon bokstavligen drog ut dem därifrån, så skulle hon prata med föräldrarna till de pojkar som inte var hennes, något som följdes av protester när hon sa åt dem att ”packa ihop sin sk*t” då hon skulle ta hem dem tidigare.

Jag gav tjejerna på Subway en rejäl dricks och de gav mig en kaka. Bråka aldrig med en arg mamma.

Här kan du läsa hela originalinlägget på Reddit. (på engelska)

Klicka gärna på dela här under om du också tycker att den här mamman gjorde rätt när hon läxade upp killarna ordentligt!