Unga mamman lämnade förtvivlat bort sin son – sju år senare får hon veta det ofattbara

Kris Smith var 16 år när hon blev gravid med sonen Matthew. På grund av misshandel hade hon rymt från flera fosterhem och bodde på gatan. Livet var tufft, och trots att hon älskade sin son så insåg hon att hon inte kunde ge honom ett bra liv. Vid 21 års ålder tog hon det svåra beslutet att lämna Matthew för adoption, i hopp om att han skulle få ett bättre liv. 

Sju år senare har Kris fått ordning på sitt liv och vill kolla hur Matthew har det. Den chockerande sanningen får Kris att ta ännu ett livsavgörande beslut. 

När Kris Smith var 21 år skildes hon dramatiskt från sin treårige son Matthew. Då hon bodde på gatan kunde hon inte ge sonen det liv han förtjänade, och lämnade därför motvilligt bort honom för adoption i hopp om att han skulle få ett bättre liv. 

Åren som följde levde Kris på gatan och hoppade mellan olika härbärgen. Hon hade själv blivit misshandlad i fosterhamn, och hade ingen kontakt med släktingar, så förutsättningarna var inte ljusa för Kris. 

Men en dag hände någonting inom henne.
– Jag kände att jag fick välja mellan att leva eller dö, och jag valde att leva, säger Kris till Reality Zone.

Kris gick in på en Wendys-restaurang och sa ärligt att hon behövde ett jobb för att kunna skaffa en lägenhet. Ägaren uppskattade att Kris var ärlig, och gav henne därför en chans. Det var den livsavgörande vändningen för Kris, som snart kunde skaffa en egen lägenhet. På jobbet träffade hon också en snäll man som hon senare gifte sig med. Mannen hade en son sedan tidigare, vilket satte igång känslor hos Kris som bestämde sig för att ta kontakt med sonens socialarbetare. Vad hon fick veta kom att bli den största chocken i hennes liv. 

Sju år hade passerat sedan hon lämnade bort Matthew, men han hade aldrig blivit adopterad. Hon fick veta att Matthew bodde på en institution med andra barn. 

Matthew var nästan fyra år när han lämnades av Kris. Då många adoptivföräldrar föredrar en bebis var det svårt att hitta ett hem för Matthew. Då han kände att han inte hörde hemma någonstans hade han svårt att anpassa sig.

När Kris fick veta om sonen tvekade hon inte en sekund, hon skulle åka och träffa honom. Hon tog med sig en väninna och körde till hemmet där Matthew bodde. Deras blickar möttes, sedan sprang de mot varandra och kramades. 

Under några månader förnyande Kris och Matthew sina band. Långsamt började de att bilda en familj tillsammans med Kris nya man och hans son. En tid senare blev det officiellt. Kris adopterade Matthew, vilket enligt Reality Zone är ett av få fall där en bilogisk mamma adopterat sin son. 

Se den gripande historien här:

Alla bortlämnade barn fantiserar någon gång om att deras riktigta föräldrar ska återvända. I Matthews fall blev drömmen verklighet. Dela gärna om du blev berörd av berättelsen.