Vaktmästarens lösning på vandaliseringen av skolans toaletter är helt klockren.

För bara några dagar sedan fick jag höra av min bror att man har väldigt stora problem med vandalisering på den skola där han jobbar. Eleverna tycks helt enkelt inte respektera skolans egendom utan klottrar och tar sönder saker på daglig basis. Då kom jag att tänka på en historia jag läste för ett tag sedan så jag sökte runt lite och lyckades hitta den igen. Jag delade den sedan med min bror som jublade rakt ut när han läste den och han sa att han omedelbart skulle skicka den till resten av personalen på skolan där han jobbar. Med tanke på min brors reaktion så tänkte jag nu att jag skulle dela den även med er så att ni också får chansen att läsa den. Vissa av er kanske redan har hört den, men den är så bra att den förtjänar att läsas igen. Ni får gärna sprida den vidare sen så att fler kan få chansen att läsa om den här vaktmästaren som sannerligen är riktigt klipsk…

En privatskola i Washington drabbades nyligen av ett ganska ovanligt och unikt problem.

Ett antal av skolans 12-åriga elever hade precis börjat använda smink och läppstift och brukade använda skolans toaletter som sminkrum. Inget konstigt med det men efter att de hade satt på sig läppstift brukade de pressa sina läppar mot spegeln inne på toaletten vilket gjorde att den blev alldeles överfull med små läppavtryck.

Varje kväll fick sedan skolans vaktmästare kämpa i timmar med att tvätta rent spegeln. Och varje morgon var flickorna tillbaka och tryckte läpparna mot spegeln.

Till sist insåg skolans rektor att det här inte kunde fortgå och beslutade sig för att agera. Så hon bad alla flickor att följa med till badrummet för att träffa vaktmästaren. Hon förklarade för flickorna att deras läppavtryck orsakade stora problem för skolans vaktmästare som tvingades kämpa för att hålla spegeln ren.

För att demonstrera hur tufft jobbet var bad hon vaktmästaren att visa hur han bad sig åt för att göra spegeln ren. Så han tog fram en fönsterskrapa, doppade den i toalettstolen och skrapade sedan rent spegeln. Sedan den dagen har det aldrig mer funnits några läppavtryck på skolans speglar.

Det finns lärare och så finns det utbildare…

Den här historien har spridits på internet sedan 1997 och ingen kan svara säkert på att det verkligen hänt på precis det sätt som berättas. Vad som däremot verkar säkert är att historien inspirerat personal på olika skolor att använda just den här metoden för att komma till bukt med nedkladdade speglar, skriver snopes.com. Fantastiskt!

Foto: Wikipedia

Glöm nu inte att dela den här historien vidare så att fler kan få ta del av vaktmästarens briljanta lösning för att få de stökiga eleverna att förstå – en gång för alla!