Den är bara 3 minuter, men den här animerade filmen har berört miljoner.

Det är dessvärre ingen hemlighet att vår planet lider. Och att vi människor är den största anledningen till det. Vi utrotar arter, skövlar regnskog, förorenar, har ihjäl det mesta som lever och överfiskar haven. Bara för att nämna några exempel. Den här filmen visar vår framfart. Det gör ont att se, men budskapet är viktigt.

Hur hemskt det än var att se den här filmen av Steve Cutts tycker jag det är skönt att den var animerad. Det gör det hela en aning mer lättsmält, trots allt. Självklart finns det överdrifter i filmen – och vi ska inte glömma att våra förfäder faktiskt behövde nyttja det naturen hade att bjuda på i överlevnadssyfte.

Nu har det gått längre än så. Vi har dock inte nått upp på toppen av sopberget och vi har fortfarande möjligheten att förändra oss. Det, om något, bör vara vår största styrka. Vi vet faktiskt vad det är vi håller på med och kan förändra oss till det bättre. Men det börjar här och nu.

Om vi försöker bli lite varsammare och utbilda varandra finns det fortfarande hopp för jorden. Hopp för våra barnbarns barn. Hopp för alla fantastiska djur och växtarter som lever här.
Dela den här viktiga videon med dina vänner – kanske kan det bli en ögonöppnare som gör världen till en lite bättre plats för alla.

Vill du ha fler artiklar från Newsner, klickar du bara i gilla nedan.