Greta Thunberg skällde ut världsledarna i Davos: "Blivit varnad"

Greta Thunberg skällde ut världsledarna i Davos: ”Blivit varnad”

För ett år sedan startade då 16-åriga Greta Thunberg uppståndelse och en global rörelse när hon talade inför världens ledare på världsekonomiskt forum i Davos. Nu, ett år senare, är hon tillbaka i samma talarstol, men denna gång som en av världens mest inflytelserika människor.

Ett år har gått sedan Greta Thunberg, 17, höll ett klimat-tal inför världens ekonomiska och politiska elit i Davos.

Dår var den svenska tonåringens syfte att öppna ögonen för makthavarna, med hopp om att en förändring skulle ske.

”Vårt hus brinner fortfarande”

När det var dags för Greta att hålla ett nytt tal under tisdagseftermiddagen var det starka ord som kom ur 17-åringens mun, då hon menar att ingen större förändring skett på ett år, då partipolitiken tar för mycket fokus.

– För ett år sedan kom jag till Davos och sa till er att vårt hus brinner. Jag sa att jag ville att ni skulle få panik. Jag har blivit varnad att det är mycket farligt att säga åt folk att känna panik över klimatkrisen. Men oroa er inte. Tro mig, jag har gjort det förr och det leder inte till någonting, inledde Greta Thunberg i ett tal som publicerades på New York Times.

Greta tillade:

– Vårt hus brinner fortfarande. Er passivitet eldar på lågorna varje timme, säger klimataktivisten.

För att göra skillnad måste flera röster gå samman. Dela om du står bakom Greta och stöttar henne i kampen för att rädda klimatet för framtiden.