1 300 grisar brann inne i övertänd lada: ”De gick inte att rädda”

Under natten till onsdag har räddningstjänsten kämpat med att få bukt med en brinnande ladugård i Lidköpings kommun. I den övertända ladan fanns tusentals grisar, varav 1 300 fick sätta livet till.

Det var strax efter halv två inatt son räddningstjänsten fick larm om en brinnande lada i Lidköpings kommun. När brandmän kom till platsen var ladan övertänd, och alla hus i närheten fick evakueras.

 

Grisarna gick inte att rädda

Personal från två brandstationer kämpade med att släcka elden, och först efter sju på morgonen kunde eftersläckningsarbetet börja. Vid den tiden var det redan för sent för 1 300 grisar som befunnit sig inne i den stora ladan.
– Ladugården är totalförstörd och grisarna gick inte att rädda, säger Lennart Anderson, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg till Expressen.

Foto: Vimeo. Obs: bilden är tagen vid ett annat tillfälle och är inte samma lada. 

Oklart hur branden startat

Under dagen kommer räddningstjänsten att vara kvar på platsen för att fortsätta med efterarbetet. Då de lyckades stoppa elden har alla bostadshus kunnat räddas, men djuren finns inte kvar.  Vad som startat branden under natten är oklart.

Det här är helt fruktansvärt. Har du sett eller hört något som kan hjälpa till i utredningen kring vad som startade branden? Dela gärna för att hjälpa polisen. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.