1-åriga hunden Bailey avlivades – bara på grund av hur han ser ut

Bailey beskrivs som en snäll hund som tyckte om att leka på hundstallet där han bodde.

Men nu har den 1-åriga pitbullen avlivats – på grund av hur han ser ut, uppger Mirror vilket även Expressen uppmärksammar.

Han fick leka och ha det bra i sina sista timmar i livet – innan han blev avlivad.

Det på grund av en lag som nu kritiseras av djurrättsorganisationen RSPCA.

Lagen beskrivs som ”föråldrad och ineffektiv” och kallas Dangerous Dogs Act. Den lagen dödade 81 hundar under år 2017 bara på grund av deras utseende.

– Bailey var en underbar, vänligt, glad hund. Han var lugn och snäll, lekfull och älskvärd. Under andra omständigheter hade vi hjälpt honom att få det bättre, skickat honom till en av våra och hittat en underbar familj som han kunde spendera resten av sitt liv tillsammans med. Men Baileys liv blev tragiskt och orättvist avslutat på grund av lagen, säger Caroline Allen på RSPCA dit Bailey kom i slutet av 2018, till Mirror.

Nu vill hon att den brittiska regeringen ändrar lagen som förbjuder fyra hundraser – däribland amerikansk pitbull som Bailey var.

Även veterinärer har protesterat mot lagen.

– Det här är hundar som inte visat några tecken på aggressivt beteende eller gett några indikationer på att de inte skulle kunna byta hem. De utgör ingen risk för allmänhetens säkerhet men stämplas som ”farliga” bara för att de ser ut på ett visst sätt, säger veterinären Sam Gaines till Mirror.

Vila i frid, Bailey.