10-årig flicka lyckades tämja en skräckslagen vildhäst. Nu är de bästa vänner.

När en vildhäst sprang runt och orsakade kaos på en motorväg i Kalifornien, USA, förra året så bestämde sig Jen Fox för att adoptera hästen och ge henne ett hem med massor av kärlek och omsorg. Men att tämja en vildhäst är inte alltid den lättaste uppgiften att ta sig an. Det märkte också Jen Fox – och när hästen bara var rädd och defensiv så började kvinnan undra om hon hade gjort ett misstag. Men då klev dottern, den 10-åriga flickan Ella, in i bilden…

Hästen, som var en vit mustang och som de döpte till Dixie, var underviktig när hon adopterades av Jen Fox och hennes dotter Ella. Veterinären och tränarna trodde att hon tidigare hade blivit misshandlad.

dixie1
Bildkälla: CBS Los Angeles

Till en början var det inte heller helt enkelt att få hästen att slappna av. Dixie ställde sig genast längst bak i stället och vägrade komma fram – och när en tränare försökte rida på henne så var hon extremt defensiv och krängde runt kraftigt.

dixie2
Bildkälla: CBS Los Angeles

Mamma Jen började snart att undra om hon hade gjort ett misstag som adopterade hästen – men det var då som 10-åriga Ella klev in i bilden.

”Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag tror hon visste att Ella var där för att ta hand om henne”, säger mamma Jen Fox till CBS.

dixie6
Bildkälla: CBS Los Angeles

Dixie var inledningsvis försiktig mot Ella också och försökte bita henne, men flickan tog det lugnt och varsamt och vägrade ge upp. Hon gav hästen massvis med kärlek och flätade hennes hår.

dixie4
Bildkälla: CBS Los Angeles

Och kärleken mellan dem båda växte allt starkare.

”Jag tror hon gillar min personlighet, och jag älskar henne”, säger 10-åriga Ella till CBS.

dixie5
Bildkälla: CBS Los Angeles

10-åriga Ella lyckades med det som ingen annan klarade av: hon kunde tämja vildhästen.

dixie3
Bildkälla: CBS Los Angeles

Och i förra veckan hände det som ingen trodde var möjligt – den numera tama hästen Dixie vann, tillsammans med Ella, pris i en tävling.

”Vi har ett unikt band. Jag tror att hon litar mycket på mig”, säger Ella till CBS.

dixie7
Bildkälla: CBS Los Angeles

Här kan du se ett videoklipp om Ella och Dixie:

Vilken underbar vänskap mellan hästen Dixie och flickan Ella – och vad glad jag är att Dixie trivs hos sin familj som ger henne massor av kärlek och omsorg. Om du tycker att det var fint så får du gärna dela vidare till dina djurälskande vänner!