100 hundar riskerar att bli hemlösa – så kan vi hjälpas åt att rädda dem

Svenskarna Jenny, Theresa, Sandra och Soila har vigt stora delar av sina liv åt att hjälpa Thailands gatuhundar. De bor i Sverige och har vanliga jobb här och driver samtidigt organisationen Dog Rescue Thailand.

Sedan 2013 har de ett hundhem i Laem Mae Phim där de tar hand om cirka 100 hundar. De matar även runt 100 gatuhundar dagligen på olika platser i staden. Det är det bästa sättet att vinna hundarnas tillit, och på så sätt kan de ta hand om dem om de är skadade och fånga in dem för sterilisering.

Men nu står organisationen inför en katastrof. Markägaren vill inte längre hyra ut till dem – och alla hundar som de räddat från gatan riskerar att bli hemlösa igen.

– Vi förlorar marken då ägaren inte längre vill hyra ut den till oss när kontraktsperioden är slut. Och ska vi köpa den så vill de ha ett ockerpris för den som den varken är värd eller som vi någonsin skulle kunna frambringa, berättar Jenny för Newsner.

Jenny, Theresa, Sandra och Soila kämpar nu för att rädda hundarna som bor i deras shelter. Deras förhoppning är att hinna köpa ny mark innan de blir utkastade från den nuvarande. Marken de hittat är dyr – men passar perfekt.

– Den är nästan dubbelt så stor som den befintliga, har redan färdiga hus på marken som personal och volontärer kan bo i samt ett hus där vi skulle kunna starta en mindre klinik i framtiden. Det finns även en sjö som hundarna kan bada i och väldigt fina grönområden överlag, berättar Jenny.

03

De har startat en insamling för att få ihop de 60 000 dollar som behövs för att köpa marken. Nu håller de tummarna för att nå ut till tillräckligt många med sin insamling innan det är för sent.

– I värsta fall får vi släppa ut hundarna som kommer hålla sig kvar i området då det är deras hem, och sedan fortsätta mata dom där. Men det skulle såklart vara fruktansvärt att behöva göra det. Så vi måste lösa det på något sätt. 

Vill du hjälpa Dog Rescue Thailand att köpa nya mark till sina hundar? 

Du kan hjälpa till på flera sätt. Här kan du skänka ett bidrag till deras insamling. Det går också bra att swisha till nummer 1235549084

Om du inte har möjlighet att skänka något kan du ändå dela den här artiklen med dina vänner så att fler kan hjälpa till.

Vi måste rädda dessa hundar!

Newsner Djur står på djurens sida.