12-åriga Tessa dumpades på öde fält med ett brev: ”Jag behöver ingen hund”

När man skaffar en hund tar man på sig ett enormt ansvar. Man måste mata den, rasta den och ge den uppmärksamhet och kärlek. Varje dag. Flera gånger om dagen. I många års tid.

Men vissa människor verkar inte kunna förstå detta. 

Jag blir så arg när jag läser om människor som tror att en hund kan behandlas hur som helst! Som tur var slutade det väl den här gången.

12-åriga hunden Tessa bodde tidigare med sin matte i England. Men så bestämde sig ägaren för att flytta till Kanada, och kunde inte ta med Tessa dit. 

Så kan det ju bli ibland. Förhållanden i familjen ändras och man måste göra sig av med sin hund. Men om man ska omplacera en hund är det otroligt viktigt att se till att den hamnar hos bra ägare.

Men det blev inte så den här gången.

Istället för att hitta ett tryggt nytt hem till Tessa lämnade ägaren över henne till sin granne. En granne som inte alls förstod vad det innebar att ta hand om en hund.

Grannen hann inte ha Tessa länge innan hon blev övergiven igen. Mitt på ett fält, ensam och blöt med alla sina leksaker och matskålar. Och ett brev.

Så här stod det i brevet:

”Den här hunden (Tessa) är 12 år gammal. Tessa är inte min hund. Min granne sa åt mig att Tessa är chippad. Min granne frågade mig om jag kunde ta hand  om Tessa, eftersom min granne hade planer för ett nytt liv i Kanada. Till en början sa jag ja, men jag visste att jag inte kommer att behålla Tessa.

Tessa gillar te, kaffe och mjölk. Tessa får sin första mat klockan 11.30. Min granne har åkt till Kanada och hon var glad över att Tessa var i trygga händer.

Ledsen för det ovanstående, men jag behöver ingen hund.”

Grannen hade helt enkelt lämnat Tessa och hennes saker på en äng. Ingen vet hur längen hunden satt där och väntade, men till slut hittades hon av Alan Webster, som driver South Yorkshire Pet Ambulance som är en ideell djurambulans.

Tessa var blöt och kall och överlycklig över att äntligen bli räddad.

Alan virade in henne i en filt och körde henne till organisationen Dogs Trust, där hon nu väntar på att bli adopterad till ett nytt hem. Hon må vara gammal, men har fortfarande mycket liv i sig och kommer att bli en fantastisk familjemedlem.

Enligt South Yorkshire Pet Ambulances facebooksida har man identifierat mannen som lämnade Tessa på fältet, alltså grannen som också skrev brevet. Men det framgår inte om han kommer att anmälas för något brott.

Nu hoppas vi att Tessa får ett nytt kärleksfullt hem och kan glömma allt det hemska som hänt!

Att skaffa hund är ett stort ansvar, och man tar inte på sig ett sådant ansvar om man inte kan ta hand om den! Dela gärna artikeln om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida.