14 hundar räddade från plågeri i kedjor

Iklädd en tung kedja vaktade hon en gård i Able Springs, Texas. Dag ut och dag in satt hon på samma plats, utan mat eller vatten.

Tills en dag då en grupp djurvänner bestämde sig för att rädda henne.

Den här historien gick rakt in i mitt hjärta.

Hunden hittades på en gård tillsammans med 13 andra hundar. Alla var i dåligt skick och stod fastkedjade utan tillgång till ordentlig mat eller vatten. Bara ett fåtal av hundarna hade en hundkoja där de kunde skydda sig mot solen.

De döpte henne till Gwen Stefani, efter efter hennes mod och styrka. Hennes kropp var så mager så hon knappt kunde stå upp och man kunde se i hennes ögon att hon hade gett upp hoppet. Men hon var vänlig mot sina räddare, kanske förstod hon att hennes lidande äntligen var slut.

Facebook/SPCA of Texas

Personalen från SPCA som omhändertog hundarna insåg direkt att det var något speciellt med Gwen. Hennes snälla ögon fick deras hjärtan att smälta.

Alla hundarna åkte direkt till veterinär för att undersökas, och man kunde snabbt konstatera att Gwen var i mycket dåligt skick. Om hon inte hade blivit räddad hade hon förmodligen bara haft dagar kvar att leva.

Hennes päls var full med loppor och sår. Hon var i desperat behov av en blodtransfusion, rent vatten och massor av sömn.

Och det fick hon.

Facebook/SPCA of Texas

Det tog bara några dagar – sedan kunde man se hur hennes blick förändrades. Det var som att något vaknade i henne. Gwen kände hopp igen. För första gången i livet fick hon kärlek och omvårdnad.

 Gwen började vifta på svansen.

Facebook/SPCA of Texas

Hon har fortfarande en lång väg kvar att gå, och hon behöver vårdas ett tag till innan hon är frisk. Men hon kommer bli frisk, och hon kommer få ett fantastiskt liv.  

Gwen är en av runt 600 djur som blivit räddade av SPCA i Texas – bara under juli månad. TACK alla ni som arbetar med att hjälpa dessa utsatta djur!

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.