15-åriga Regina lär familjens ko att hoppa som en häst.

15-åriga Regina Mayer från Tyskland drömde om att få en häst, precis som många andra barn i hennes ålder. Men när föräldrarna inte ville köpa någon häst till henne tog hon saken i egna händer och hittade ett lämpligt alternativ. Hon började rida på kossan Luna.

Luna bodde på familjens gård och Regina valde henne för att hon verkade så lugn och snäll. De började med promenader i skogen och Luna blev mer och mer van vid att följa sin nya vän.

ko4

Efter att ha vant sig vid varandras sällskap började Regina tränade Luna att bära en sadel. Efter 6 månaders träning testade hon att rida henne för första gången.

”Hon var jätteduktig och gick som vanligt” berättar Regina. ”Men efter några meter ville hon att jag skulle hoppa av!”

ko3

Under två år tränade Regina sin ko. När Luna vant sig vid att ha henne på ryggen började de hoppträna tillsammans.

ko5

Luna visade sig vara riktigt duktig på att hoppa över hinder, även om hon förmodligen aldrig kommer kunna hoppa lika högt som en häst.

ko2

Regina berättar att hon fortfarande önskar sig en riktig häst. Men även om hon får en häst i framtiden så kommer Luna ändå vara hennes favorit.

ko1

Vad duktig Luna är! Jag blir så glad när jag ser henne tillsammans med Regina. Det syns verkligen att hon gillar att träna med henne.

Här nedan kan du se dem hoppträna tillsammans.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.