15-åringarna satte eld på Chunky och bröt hans nacke. Nu får de sitt straff.

Chihuahua-mixen ”Chunky” blev stulen från sina ägare och torterad i timmar. Nu ska tonåringarna som skadade honom betala höga böter till familjen. Hut f*n kan man göra så här?

Det var fyra pojkar i åldrarna 15-16 år som stal valpen från sitt hem i Margate, England. Sedan gjorde de något av de värsta jag någonsin hört talas om.

De matade honom med narkotika, sparkade och slog honom tills han bröt ena benet och nacken. Sedan försökte de tända eld på hans ansikte med hjälp av en spraydeodorant och en tändare. Fruktansvärt.

Men Chunky överlevde.

Pojkarna dumpade honom på en soptipp där han hittades av förbipasserande dagen efter. Han fördes genast till veterinär för att få vård.

Bildkälla

Chunky2

– Det här är det mest chockerande jag någonsin har arbetat med. Och med god marginal, säger Caroline Doe från den brittiska djurskyddsorganisationen RSPCA till Evening Standard och fortsätter:

– Det här fallet ger mig rysningar. De tilltalade i målet var kanske unga och medgav att de hade använt narkotika, men det lidande som drabbat denna stackars hund var extremt, barbarisk och oförlåtligt.

Enligt brittiska LBC postade pojkarna ett inlägg på Facebook om händelsen vilket gjorde att man kunde gripa dem. De erkände senare brottet till polisen.

I oktober dömdes en av pojkarna till att betala 1 000 pund (13 000 kronor), och två andra 500 pund var i böter. Även den fjärde ska ha blivit dömd nyligen. Alla pojkarna berövas rätten att ha djur i fem år.

Det är ett mirakel att Chunky överlevde. Nu är han tillbaka med sin familj igen, men kommer kanske aldrig att bli helt återställd. Han hade stora smärtor i en vecka efter tortyren och det har tagit hårt på hans psyke. Han har blivit ängslig och rädd, och ingen vet om han kommer kunna lita på människor fullt ut igen.

Bildkälla

Chunky1

Pojkarna var unga, men ändå tillräckligt gamla för att förstå vad de gjorde. Jag hoppas verkligen att de ångrar sig idag och aldrig, aldrig skadar ett djur igen.

Det här visar verkligen hur viktigt det är att vi lär våra barn att respektera djur.

Hoppas att du kan repa dig lilla Chunky!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna