16-åringen är hundrädd. Men när hon ser misshandeln i parken kan hon inte vara tyst längre.

16-åriga Anita Valkova blev förfärad när hon såg sina klasskamrater kasta sten på en sjuk och blodig hund i en lekpark i Bulgarien. ”Jag antar att de trodde att hunden skulle dö oavsett, så varför inte ha lite kul medan deras föräldrar inte såg. Jag skrek ‘Vill ni att jag ska kasta sten på er?’ och då sprang de iväg”, skrev Anita på Reddit efteråt. Hon är egentligen rädd för hundar, men kunde ändå inte lämna den sjuka hunden där att dö. Hon la rädslan åt sidan och bestämde sig för att försöka hjälpa hunden, som nu fått namnet Alfeiya. Anitas föräldrar tvekade först, men dottern övertalade dem och fortsatte hjälpa den sjuka hunden. Nu hyllas hon över hela internet. Läs mer om det fantastiska historien här nedan.  

”Hon var på skolgården när jag först såg henne. En grupp ungdomar kastade sten på henne och när jag såg att hon var täckt av blod visste jag att jag var tvungen att agera.

Jag ringde min mamma, min morfar och mormor, och de sa alla att det inte fanns något att göra. De tyckte att jag skulle låta hunden vara, men jag kunde bara inte göra det. Jag hade möjligheten att hjälpa och jag var tvungen att göra det!”

Alfeiya 1

”Jag ringde min pappa, som jag vanligtvis inte pratar med, och han sa att han skulle kunna komma om två timmar. Jag satt bredvid henne i kylan i över två timmar och väntade på att min pappa skulle komma. När han kom gav han mig en filt och sa att jag skulle ta henne till veterinären till fots eftersom han inte ville släppa in henne i bilen.

Jag jagade henne i fem minuter innan vi lyckades fånga henne i ett hörn och vira in henne i filten. En vän hjälpte mig att bära henne till veterinären medan pappa körde i förväg och väntade på oss där.”

Alfeiya 2

”Veterinären tvättade henens sår och gav henne antibiotika. Hon hade demodikos.

Nästa dag kom min mamma för att hälsa på henne och jag lyckades övertala henne att vi kunde behålla henne med hjälp av veterinärerna.”

Alfeiya 3

”Hennes behandling var väldigt dyr, och vi fick låna pengar för att kunna köpa medicin. Vi är inte så rika, jag bor i en liten lägenhet med min mamma och mina morföräldrar, och en katt.”

Alfeiya 4

”Vi tog hem henne den 30 december 2015. Jag gav henne ett bad, vi var båda väldigt rädda, hon för vattnet och jag för att hon skulle bita mig. Efter att jag hade torkat hennes päls tog hon över mig säng.”

Alfeiya 5

”Hon är min hund nu. Alla hemma älskade henne så fort de träffade henne. Det är svårt ibland eftersom hon inte har så mycket plats att springa på men jag och min mamma flyttar ut snart, kanske till ett hus, så då får hon förhoppningsvis mer plats. Vi kompenserar med långa promenader och det finns ett inhägnat område där hon kan springa utan koppel och leka med andra hundar.”

Alfeiya 6

”Jag har alltid varit rädd för hundar. Men jag kunde inte lämna ett djur att lida när jag kunde hjälpa. Jag hoppas att den här historien ger er hopp och inspiration att vara bättre människor och hjälpa till med det ni kan.”

Alfeiya 9

Visst är det fantastiskt att Anita struntade i sin rädsla och gav Alfeiya en andra chans i livet? Dela gärna denna underbara historia och hjälp till att hylla den här modiga och godhjärtade tjejen!

Bildkälla

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.