2 cyklister störtar fram i skogen – då uppenbarar sig plötsligt en stor skugga

Djupa hav, mörka grottor, höga berg eller långt inne i de tätaste av skogar – vi människor älskar att utforska alla de skrymslen och vrår som finns på vår gåtfulla planet.

I denna ständiga jakt på nya, fascinerande platser att upptäcka händer det också med jämna mellanrum att vi stöter på andra varelser, något som är som upplagt för fantastiska möten.

Men ibland kan det också vara på gränsen till livsfarligt… vilket de här två cyklisterna förmodligen kan intyga.

Det är i ett videoklipp som på bara några dagar har fått 9 miljoner visningar på Youtube som vi, via en hjälmkamera, får följa de två cyklisterna.

Djupt inne i en slovakisk skog, vid en cykelpark i Malino Brdo, störtar duon ner för stigar och upp för backar. I den här skogen är det dock inte bara människor som håller till – och snart blir det tydligt att cyklisterna inte har passerat obemärkt förbi.

För plötsligt, som från ingenstans, får cyklisterna oväntat besök. En stor skugga kommer närmare i hög fart, som för att attackera, och som vi en bit in i klippet får se så visar det sig vara… en stor björn!

Som tur är stannar björnen till i sista sekund och med hjärtat i halsgropen kan de båda cyklisterna pusta ut. Där och då var det förmodligen riktigt skrämmande – men så här i efterhand är det ett ögonblick som de aldrig kommer glömma.

Eller som någon så väl formulerar sig i klippets kommentarsfält: ”Ibland behöver du hitta motivation, ibland hittar motivationen dig!”

Se klippet i spelaren här under:

Dela vidare så fler får chansen att se det osannolika mötet!