2 hundar dog efter att ha lämnats i het bil. Nu åtalas ägarna för djurplågeri.

Paret lämnade tre hundar i sin husbil när de gick och shoppade. Ett dygn senare var två av hundarna döda. Nu åtalas hundarnas husse och matte för djurplågeri.

Hundarna dog trots att det var mulet när de lämnades i bilen. 

Ägarna, som är ett par i 30-årsåldern, skulle gå in och shoppa möbler i Falkenberg. Med sig hade de sina tre hundar som de valde att lämna i husbilen hunder shoppingturen.

En av ägarna uppger att det var regn och åska vid tillfället, och att det därför kändes okej att lämna hundarna. Men under tiden som de var i affären kom solen fram.

När ägarna efter en timme var klara med shoppingen hade värmen stigit kraftigt i bilen och två av hundarna var allvarligt skadade av hettan. Ägarna upptäckte hur illa det var och försökte kyla ner hundarna med vatten och blöta kläder. Via en veterinär kom hundarna till sist till Hallands djursjukhus.

Men det var för sent för två av hundarna. Den ena avled på kvällen, och den andra senare på natten. Den tredje hunden, som var en liten valp, klarade sig utan skador.

– Hundarna var väldigt illa där hän, säger Sonja Seligmann till Expressen.

Båda de döda hundarna har använts som utställningshundar och i förhör kallar kvinnan dem för ”vinst-rika”. Både mannen och kvinnan nekar till brott och anser att de inte varit oaktsamma. Paret säger att de gått in på nätet innan och tittat på en vädersajt. Eftersom det stod att det skulle vara mulet resten av dagen valde de att lämna hundarna i bilen i en timme.

– Det är inte bra att man lämnar hundar i bilen. Solen flyttar sig och väder förändrar sig, säger Seligmann.

Paret åtalas nu för djurplågeri och om de döms blir straffet troligvis böter.

Lämna aldrig hundar i bilen på sommaren! Även om du inte tycker att det känns så varmt ute så kan vädret slå om snabbt. Tänk även på att det blir varmt även om bilen står i skuggan!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.