2 valpar faller ned i en brunn med en kobra – ormens oväntade reaktion förbluffar djurräddarna

Det finns uppskattningsvis 30 miljoner hemlösa hundar i Indien.

Två av dem, från delstaten Punjab, råkade ut för en fruktansvärd olycka när de kom bort från sin mamma.

En bybo hörde hur en vuxen honhund skällde kraftigt vid en brunn i närheten. Mamman var upprörd och orolig eftersom hennes små valpar fastnat nere i det ogästvänliga hålet och inte kunde ta sig därifrån. 

Men när mannen som fann dem tittade ned i brunnen såg han något än mer skrämmande; En kungskobra låg bredvid de två hjälplösa djuren. 

Youtube

Kungskobran är en fruktad orm och dess gift kan döda en fullvuxen elefant på 3 timmar.

Men ormen är i allmänhet ett skyggt djur, som oftast undviker konfrontation med människor. Det finns flera mindre giftormar i Indien, som orsakar betydligt fler dödliga bett. 

Youtube

Kobran brukar vanligtvis inte se hundar som föda, men både mamma hund och räddningsteam som kom till platsen var ändå orolig för att något skulle kunna hända. 

Men ormen verkade i stället skydda valparna. Kobran vaktade och såg till att hundarna inte gick bort till andra sidan av brunnen, där det fanns mjuk och våt jord som potentiellt sett kunde blivit en dödsfälla. 

Youtube

I 48 timmar låg valparna tillsammans med kobran i brunnen, på samma ställe. 

Och när myndigheterna till slut kom för att rädda dem visade det sig vara lättare än de först trodde. Kobran flyttade vänligt på sig så att de kunde hämta upp valparna utan problem.

Ibland har djur verkligen en speciell förmåga att hjälpa och skydda varandra – oavsett form, ras eller art.
 
Den här fina lilla historia är verkligen ett bra exempel på detta och jag tror vi människor har mycket att lära här! Dela gärna denna artikel på Facebook om du håller med!