3-åriga pojkens farväl till sin bästa vän träffar alla djurvänner rakt i hjärtat

Att lämna bort ett djur är aldrig enkelt. Det är svårt nog för oss vuxna att hantera en sådan sorg – ännu värre är det för barnen.

Men den här lilla killen visar verkligen upp en otrolig styrka. Mitt i tragedin som adoptionen betyder tar han sig tiden att skriva ett meddelande till den älskade vännens nya familj, för att hunden ska få det så bra som möjligt i sitt nya hem. Det, om något, är tecken på äkta kärlek.

”Rhino Lightning” var en uppskattad medlem av en familj i Utah, USA. Men tyvärr var han lite för stor och snabb och sprang ofta omkull de små barnen i familjen.

Därför var de tvungna att adoptera bort honom, vilket gjorde den treåriga pojken i familjen utom sig av sorg.

Men i stället för att gräva ner sig sorgen bestämde sig denna modiga lilla kille för att göra en sista fin gest för sin vän. Han skrev en lapp till Rhinos nya familj, med information om vad hunden behöver, en lapp som skickades med hunden.

”Rhino är en randig dröm som tycker om att sova under filtar” lyder första meningen på lappen.

Det är ganska fantastiskt av en treåring att vara så osjälvisk och omtänksam. Personalen på djurhemmet hade aldrig fått ett sådant meddelande förut och blev verkligen tagna av den fina gesten.

”Det var hjärtskärande att se det från hans perspektiv, hans relation och vänskap med sin hund” sa föreståndaren på centret.

De lade ut historien på sin Facebook-sida med uppmaningen ”Snälla, kom ihåg att det aldrig är lätt att lämna ifrån sig ett husdjur, men den här familjen gör vad de tror är bäst för djuret”

Man kan bara hoppas att Rhinos nya familj tar till sig av budskapet på lappen. Det framgår bland annat att Rhino behöver gå ut minst två gånger om dagen, att han drägglar mycket och att han inte tycker om snö, vatten och katter.

Lappen var fylld av information, men avslutningen golvade mig verkligen. ”Han var min hund och jag älskade honom. Jag hoppas verkligen att han är på ett bra ställe” skrev pojken.

Att vid tre års ålder göra något så osjälviskt och modigt är verkligen någonting som borde uppmärksammas.

Dela gärna denna artikel om du också blev rörd av den lilla pojkens agerande!