3-åringen försvinner spårlöst i iskylan – 15 timmar senare hittas hunden ovanpå flickan

3-åriga Victoria försvann från sitt hem en kylig februarikväll.

Enligt föräldrarna skulle hon bara ute och leka i skogen, precis bakom husknuten – men på något sätt gick hon vilse. 

Även flickans hund Blue, en Australian cattledog, var spårlöst borta. 

Staden Cordes Lakes var skakat efter försvinnandet. Ingen hade sett till flickan och timmarna började gå, samtidigt som sök- och räddningsteam letade överallt. Under hela kvällen cirkulerad helikoptrar i området, men utan lycka. 

Kvällen gick över i natt och på morgonen efteråt, 15 nervösa timmar efter försvinnandet, fick en räddningshelikopter äntligen syn på något, vid en uttorkad flodbädd. Det såg ut som en hund och en människa, som låg bredvid varandra.

När helikoptern flög närmare kunde räddningspersonalen tydligt se att det var Blue som fanns vid Victorias sida. 

När sjukvårdare närmade sig paret märkte de att Blue inte tillät någon att komma nära sin ägare. Han var väldigt beskyddande till en början, men så fort Victoria ställde sig upp och log, sänkte Blue garden.

Både hunden och Victoria kunde viras upp i helikoptern och föras till sjukhus, svårt nedkylda. 

Senare visade sig att hunden Blue lagt sig över Victoria på natten, när temperaturen sjönk till flera minusgrader. Han skyddade sin vän med hela kroppen, för att ge henne värme. 

Kanske var det därför ingen sett henne till en början, men mest troligast är att helikoptern inte letade i just detta område. 

Blue’s osjälviska gest räddade hur som helst flickans liv. 

”Hunden höll henne vaken, varm och gav henne sällskap under en mycket kall natt”, berättar en talesman för den lokala polisen. 

Denna historia är verkligen en av de mest imponerade handlingar av hjältemod som jag läst om. Och att det var en hund som offrade sig för sin ägare blir jag inte förvånad av att läsa, det finns en anledning till att de kallas människans bästa vän. 

Vänligen dela denna otroliga berättelse med dina vänner på Facebook, om du också vill hylla Blue för hans hjälteinsats!