30 kor omringar nykomling på åkern – det räddar livet på en vilsen sälunge

67-åriga fågelskådaren Ian Ellis var ute och vandrade i närheten av Lincolnshire i England en morgon. Men det var inga fåglar som fångade hans uppmärksamhet den här dagen.

Facebook

Hon noterade att en grupp kor betedde sig konstigt i en hage en bit bort. Cirka 30 kor stod i en ring och tittade nyfiket på något i mitten. Ian plockade upp sin kikare för att se vad det var för något.

Facebook

Föreställ er hans förvåning när han såg att det låg en liten sälunge i hagen. På något sätt hade ungen, som inte var äldre än några dagar, separerats från sin mamma och fastnat i leran i hagen. Tack vare de nyfikna kossorna fick Ian syn på sälen i tid, ungen hade inte klarat sig länge där i leran.

Facebook

Ian skyndade genast dit, och skingrade flocken med kor innan de hann trampa på den lilla ungen. Försiktigt la han sälen innanför jackan och bar bort den från hagen. Sen kontaktade han Natureland Seal Sanctuary i Skegness för att få hjälp. De har en speciell klinik inriktad på att hjälpa sälar, och räddar mellan 30-50 sälar varje år.

Facebook

Först var det osäkert om sälungen, som nu fått namnet ”Celebration”, skulle överleva. Hon var extremt undernärd och uttorkad. Men efter att ha fått vätska och ordentligt med mat ser det ljusare ut. När hon växt sig stark nog kommer hon att släppas ut i det fria igen.

Facebook

Hoppas allt går väl för lilla Celebration! Jag är så glad att kossorna hittade ungen, annars hade nog inte Ian upptäckt henne i sin kikare.

Dela vidare denna historia om den rörde vid ditt hjärta!