34 miljoner såg filmen om Michaels gatuhundar. Nu vill han hjälpa ännu fler.

I förra veckan publicerade vi på Newsner en film om svenske Michael J. Baines och hans fantastiska arbete för gatuhundarna i Bangsaen i Thailand. Fem dagar senare har över 34 miljoner människor sett filmen och Michael har blivit känd över hela världen. – Det är helt galet! Jag får hundratals meddelanden dygnet runt och vänförfrågningar från hela världen, berättar Michael för Newsner.

För 14 år sedan lämnade Michael Sverige för att flytta till Thailand och jobba på restaurang. Men efter att ha sett hur dåligt hundarna mådde på gatan bestämde han sig för att försöka göra skillnad. Sedan fem år tillbaka ägnar han en stor del av sin fritid till att hjälpa gatuhundar. Varje dag, oavsett väder, åker han ut och matar cirka 80 hundar på olika ställen. Han har även steriliserat ett hundratal gatuhundar och själv adopterat nio stycken.

Michaels arbete är helt ideellt, och han har lagt mycket pengar ur egen ficka. Han är hela tiden beroende av donationer för att ha råd att hjälpa hundarna, och via hans facebooksida kan man följa hans arbete.

Bildkälla: Facebook

12143265_456688121123104_1567749684332451444_n

Men människorna som donerar pengar har nu blivit betydligt fler. Efter att Newsners film om Michael publicerades i förra veckan har plötsligt en hel värld engagerat sig i hans arbete. Filmen har översatts till bland annat engelska och spanska och i dagsläget har över 34 miljoner människor sett den på Facebook och 3,2 miljoner har kommenterat, delat och gillat filmen.

– Det känns som jag äntligen fått ett erkännande efter dessa 5 år jag jobbat med detta. Jag är glad både för min skull och så klart för hundarna.

Under de senaste dagarna har Michael fått tusentals meddelanden och vänförfrågningar på Facebook. Han har blivit omskriven i media över hela världen och människor talar om honom på stan, på caféer och på skolor. Han har även fått in nya donationer – pengar som ska gå direkt till hundarna.

– Det innebär att jag kanske kan expandera mig till flera mig, som kan jobba mer aktivt med steriliseringar och adoptioner. Det är mycket positivt, inte bara för mig och mina hundar utan också för hundar i andra länder. Folk har berättat för mig de har gråtit när de sett klippet och att de tänker börja hjälpa hundar igen. Jag har tydligen kommit åt deras inre, berättar Michael.

Bildkälla: Facebook

12107148_455871451204771_3685050680100267349_n

Förutom pengar så har Michael även fått 2 400 nya vänner på sin privata facebooksida. Han har till och med fått erbjudanden från personer som vill komma och jobba som volontärer hos honom – det är ett stort steg mot att förverkliga Michaels dröm:

– Min dröm är att syssla med detta på heltid, och sterilisera så många som möjligt inom ett större område.

Vi på Newsner kan inte annat än glädjas åt all uppmärksamhet som Michael har fått. Han har vigt en stor del av sitt liv till dessa hundar och förtjänar verkligen alla hyllningar i världen. Fortsätt med ditt fina arbete Michael!

Här nedan kan du se filmen, som i dagsläget har setts av över 34 miljoner människor. Här kan du få mer info om hur du kan hjälpa Michael.

Michael är The man that rescues dogs. För 14 år sedan lämnade Michael J. Baines Sverige för att flytta till Thailand och jobba på restaurang. En dag fick han besök av en hund på restaurangen han jobbade för. Hon hade precis fått valpar och hade infektioner och var väldigt mager. Han klarade inte av att se henne må så dåligt, så han började mata henne dagligen.”Det var starten för mig och sedan har det bara fortsatt. Jag kan inte se hundar som far illa” berättar Michael för Newsner.

Publicerat av Newsner Djur den 6 april 2016

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.