4-årig pojke åker till djurcenter för att adoptera en hund – använder veckopengen och räddar två

En fyraårig pojke i USA har gjort något väldigt speciellt.

Och han gjorde det med sin egen veckopeng.

När han åkte till djurcentret fastnade han direkt för flera fyrbenta vänner. 

© Iheartdogs

För de allra flesta barn i den åldern betyder veckopeng detsamma som leksaker eller godis! 

Därför blev mamma Elyse Betschart både förvånad men framför allt glad när hennes son Jaxton bestämde sig för att göra något lite mer humanitärt med sina hopsamlade slantar. 

© Iheartdogs

Jaxton ville åka till ett djurskyddscenter för att adoptera en hund. Men när han kom dit bestämde han sig för att han ville rädda två pitbull-hundar – och ge dem ett nytt, kärleksfullt hem. Därför betalade han adoptionskostnaden ur egen ficka. 

En av hundarna heter Tank. När den lille pojken fick se Tank blev han så himla lycklig och upprymd. Han sprang fram till hans bur och sa, enligt IHeartDogs

– Mamma! Han är stor och tjock precis som jag! 

© Iheartdogs

Först ville Jaxton adoptera Tank – så att de kunde leka Hulken tillsammans – men familjen var tyvärr tvungna att säga nej.

© Iheartdogs

De flyttar ungefär var tredje år, eftersom de jobbar inom det militära, och pitbulls ska inte flyttas på det sättet enligt regler i USA. Men familjen drömmer om att någon gång i framtiden kunna öppna ett eget djurcenter. 

Mamman fick förklara för Jaxton att de inte kunde adoptera just de här två hundarna. Men att han i stället kunde hjälpa dem att hitta andra hem. Därför valde han att sponsra djurcentret med sin egen veckopeng – och blev på så sätt Tank och Penelopes beskyddande ängel. 

Penelope är den andra pitbullen som fick ögonkontakt med Jaxton direkt. Han drogs till hennes söta fläckar på hennes huvud. Från och med den dagen kallade han Penelope för ”Spots” (engelska för prickar). 

© Iheartdogs

– Många vet inte att man kan sponsra djur på det här sättet, sa mamman till IHeartDogs. 

När man sponsrar ett djurskyddscenter går pengarna till att djuren får alla nödvändiga vacciner, loppförhindrande medicin, avmaskningsbehandling och annat som djuret kan behöva. 

© Iheartdogs

De som jobbade på djurcentret i Charleston blev förstås väldigt berörda av att den lille pojken var så engagerad för hundarna och ville hjälpa till. Därför skrev de om hans besök på centret på Facebook – och fick massor av människor att kommentera och hylla den lille pojkens fina gärning. 

Många visste inte ens om att det gick att sponsra djuren på det här sättet, vilket betyder att Jaxton hjälpte till att sprida kunskapen. Många i kommentarsfälten frågade vad de själva kunde göra för att, likt Jaxton, hjälpa djuren att hitta nya hem.

Tack vare Jaxtons insats blev både Tank och Penelope adopterade på nolltid. 

Efter att hans historia spridit sig på nätet har djurcentret fått in mängder av nya privatpersoner som vill sponsra djuren. 

Jag vet inte om man kan göra något liknande här i Sverige, men de tar säkert emot all frivillig hjälp de kan få! Hör av dig till ditt lokala djurcenter för att se hur du kan hjälpa till att göra världen lite bättre för de här familjelösa liven! 

Dela gärna Jaxtons historia vidare om du också tycker att alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.