5-åring mobbades för att han såg ”konstig” ut – träffar den här hunden som förändrar allt

Hundar är ju människans bästa vän.

Och hundar kan många gånger har en långt mer djupgående mening än att ”bara” vara sällskap – och göra mer för en person än många någonsin kan ana.

Så är fallet med Quaden Bayles, en 6-årig pojke från Australien, som fick en ny bästa vän: Hunden Buddy.

För Quaden är Buddy mer än sällskap och en kompis. Han är den som hjälper pojken att acceptera sig själv. Båda två är nämligen födda med en typ av dvärgväxt.

Australiska pojken Quaden från Brisbane har akondroplasi, en form av medfödd dvärgväxt som innebär att man har kortare armar och ben. Cirka fem barn av 100 000 föds med tillståndet.

© Facebook

Quaden har börjat skolan, och att han är mindre än alla andra fick honom att känna sig obekväm.

– Han är bara hälften så stor som de andra i skolan, så han har fått många frågor sedan han började. Det gjorde att han kände sig underlägsen. Han var verkligen obekväm och kämpade med att komma till rätta med att han inte kommer att växa sig stor och stark som sin pappa, säger mamma Yarraka till Mashable.

En dag var mamman på middag hos en kompis, som dessutom är veterinär. Då träffade hon för första gången Buddy, en då nio år gammal shih tzu-hund. Kompisen ville att familjen skulle behålla Buddy, men mamma Yarraka var motsträvig. Quaden däremot – han blev genast förälskad i hunden.

© Facebook

Det var kärleken mellan Quaden och Buddy som fick Yarraka att bestämma sig. Hunden hjälper dessutom familjen att hantera sorgen efter att Quadens morfar och Yarrakas pappa gick bort i cancer.

Buddy har också akondroplasi och har på bara en dryg vecka fått den då femårige pojken att acceptera sig själv på ett annat sätt, rapporterade även brittiska Indepentent

– Det var det bästa som kunde hända Quaden. Tidigare kunde vi inte nämna ordet dvärg eller akondroplasi runt honom, säger Yarraka till Mashable.

© Facebook

Quaden vill visa upp sin hund för alla för att Buddy också är kortväxt, precis som han.

”Tack för att du ger oss så mycket kärlek och glädje i våra liv igen Buddy. Du är den bästa hunden någonsin och nu vill Quaden skaffa en liten vän till dig… Så han frågade om du ville ha en kanin eller en schimpans”, skriver familjen på Facebooksidan Team Quaden

Berättelsen om Quaden blev först känd under 2016. Sen dess har han skaffat nya vänner – häromdagen la mamman ut den här bilden på Facebooksidan.

Och ja, han tycker också om katter! 

Detta är ett bevis på hur mycket en hund kan göra för en enda människa – eller familj. Dela gärna vidare till dina hundälskande vänner!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna