50 barn och en kvinna går ihop för att rädda förlamad hund.

Hunden Noah var bara timmar från att avlivas. Anledningen? Hans bakben var förlamade och de som jobbade med djurskydd inom kommunen tyckte inte att hans liv var värt den mödan som det krävdes för att ta hand om honom.

Men Noah hade tur. En lokal djurorganisation fick reda på vad som skulle hända med honom och la ut en bild på honom på Facebook. De vädjade till andra djurorganisationer att försöka hitta plats åt honom.

En kvinna vid namn Vandie Enloe såg bilden på Facebook och föll direkt för lilla Noah. ”Jag är ingen djurräddningsorganisation, men jag var beredd att vara fosterhem åt honom” berättar hon i ett tv-inslag.

Bildkälla

01

Noah hade en riktigt jobbig start i livet. Förmodligen har han blivit påkörd av en bil, vilket gjort hans bakben förlamade. De släpade efter honom när han sprang, och var fulla med skär- och skrapsår efter att ha dragits mot marken.

Vandie hämtade upp Noah och tog hem honom. Nu var hans liv i säkerhet, men han saknade fortfarande något för att kunna leva fullt ut. Noah led av att inte kunna röra sig fullt ut.

Men då kom en grupp scouter till undsättning.

Bildkälla

02

Det var ett 50-tal pojkar som hade hört om Noahs historia och ville försöka hjälpa honom. Med hjälp av plaströr och hjul lyckades de bygga honom en alldeles egen rullstol. De tog många timmar och totalt tre försök innan det till slut blev perfekt.

”Jag ville bara få det klart så fort jag kunde och så bra jag kunde, så att den här hunden kunde få ett bra liv” berättade 11-åriga Talon Lewis.

Bildkälla

03

Rullstolen blev så bra så att pojkarna nu har svårt att hinna med Noah när de är ute och promenerar med honom.

Jag tycker att det här är ett helt fantastisk exempel på vilka underverk vi kan göra om vi hjälps åt. Tack vare Vandie och pojkarna har Noah fått en ny chans till livet.

Tack för att ni finns!

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om Noah.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna