6 modiga kvinnor rider ut i vattenmassorna för att rädda hästarna från ön.

Den här händelsen har några år på nacken men jag läste den här om dagen och tyckte att den var så stark att jag ville dela den med er. Det här ett stort antal hästar som blivit strandsatta på en ö efter en kraftig storm och för varje dag som går ser framtiden bara mörkare ut. Ingen vet riktigt hur hästarna ska kunna räddas. Men efter tre dagar bestämmer sig sex modiga kvinnor för att de måste gripa in.

År 2006 drabbades den holländska staden Marrum, några mil utanför Amsterdam, av en kraftig storm. Stormen ledde till att marken översvämmades av enorma vattenmängder och mitt i allt vatten blev plötsligt runt 200 hästar strandsatta.

Bildkälla: Youtube

I tre dagar satt hästarna fast på en liten ö som var omringad av vatten. Medan den kalla vinden piskade deras kroppar och iskallt regn kylde ner dem försökte hästarna så gott de kunde att kura ihop sig för att hålla värmen.

Bildkälla: Youtube

Flera försök gjordes att rädda hästarna men man lyckades inte rädda mer än ett fåtal från ön då båtarna körde fast i den tunga sanden hela tiden. Framtiden för hästarna tycktes allt mörkare och ingen visste riktigt hur man skulle få dem därifrån.

Men så en dag postades ett inlägg på ett internetforum. I inlägget efterlystes vana ryttare som inte var rädda för vatten. Tanken var att dessa ryttare skulle träffas dagen efter och göra ett sista försök att rädda de stackars hästarna.

Bildkälla: Youtube

Nästa dag samlades sex modiga kvinnor i åldrarna 19 till 40 år. Målet? Att rida ut till ön och försöka få hästarna att våga följa med ut i vattnet. Och det hela lyckades. Hästarna följde med kvinnorna igenom vattenmassorna och in till tryggheten på land.

Bildkälla: Youtube

På platsen finns idag ett minnesmärke som hedrar kvinnorna och det stora hjältemod de visade när de med risk för sina egna liv red ut i vattenmassorna för att rädda hästarna.

Här kan du se en video på hela räddningsinsatsen:

De här kvinnorna förtjänar sannerligen att hyllas för sin beundransvärda instans, klicka gärna på gilla-knappen här under om du håller med